Intervenţie de reimplantare de scalp realizată la Târgu Mureş la o tânără care a suferit un accident

Medicii de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş au realizat cu succes o intervenţie de reimplantare de scalp la o tânără de 20 de ani, care şi-a prins părul într-un război de ţesut, accident soldat cu smulgerea completă a scalpului.

576 afișări
Imaginea articolului Intervenţie de reimplantare de scalp realizată la Târgu Mureş la o tânără care a suferit un accident

Intervenţie de reimplantare de scalp realizată la Târgu Mureş la o tânără care a suferit un accident

O echipă medicală, coordonată de Cristian Trâmbiţaş, medic specialist chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, a realizat o intervenţie de reimplantare de scalp la o tânără de 20 de ani, care a suferit un accident de muncă într-un atelier de ţesătorie. Aceasta şi-a prins părul într-un război de ţesut, producându-se smulgerea completă a scalpului.

Intervenţia a durat aproximativ 10 ore şi a constat în toaleta chirurgicală a scalpului şi a defectului de la nivelul capului, sub anestezie generală, disecţie pentru evidenţierea vaselor de sânge, prepararea acestora urmată de arteriorafie şi venorafie, hemostaza, sutură la piele.

„Aproape toată intervenţia s-a derulat sub magnificaţie (lupe iniţial şi apoi, 6-7 ore, microscop)”, au transmis reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

Evoluţia pacientei este bună, scalpul fiind vascularizat.

Conform medicilor, pacienta va fi supusă la o serie de revizii minore în perioada următoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici