Intervenţie în Piatra Craiului după ce la 112 s-a anunţat că o femeie a căzut într-o râpă şi a murit. Autorităţile confirmă decesul. Poliţia face anchetă

Poliţişti, jandarmi montani şi salvamontişti au intervenit, duminică după-amiază, în Masivul Piatra Craiului, după ce o persoană a sunat la 112 şi a anunţat că o femeie de 67 de ani aflată cu un grup de turişti pe munte a căzut într-o râpă adâncă de şase metri şi ar fi murit.

427 afișări

Autorităţile din judeţul Argeş au confirmat decesul turistei de 67 de ani care a căzut într-o râpă în Masivul Piatra Craiului, duminică după-amiază, poliţiştii urmând să deschidă un dosar de cercetare pentru a stabili împrejurările în care a avut loc incidentul.

Poliţiştii argeşeni, care au reuşit să ajungă la refugiul Grind din Masivul Piatra Craiului, au confirmat decesul turistei în vârstă de 67 de ani, care duminică după-amiază a alunecat şi a căzut într-o râpă în timp ce se afla pe munte împreună cu alte trei persoane.

După ce poliţiştii au făcut cercetarea la faţa locului, cadavrul femeii a fost scos din râpă, iar la ora transmiterii acestei ştiri este coborât de pe munte.

Operaţiunea de coborâre este dificilă, în condiţiile în care terenul este accidentat, iar vizibilitatea este redusă din cauza întunericului.

Medicii legişti vor stabili, în urma necropsiei, cauza decesului, iar poliţiştii vor deschide un dosar de cercetare pentru a stabili împrejurările în care s-a produs incidentul.

Reprezentanţii Poliţiei Argeş declarau că autorităţile au fost anunţate, duminică după-amiază, la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, că o turistă şi-ar fi pierdut viaţa pe un traseu din Masivul Piatra Craiului.

Astfel, o persoană a sunat la 112 şi a anunţat că face parte dintr-un grup de patru turişti, iar unul dintre aceştia, o femeie în vârstă de 67 de ani, a alunecat şi a căzut într-o râpă adâncă de şase metri şi nu mai dă semne de viaţă.

Primele informaţii arătau că accidentul s-a produs în zona refugiului Grind, situat la peste 1.600 de metri altitudine.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici