INUNDAŢII în Constanţa: Un copil ar fi fost luat de viitură în comuna Rasova. ISU Dobrogea: Informaţia a fost o alarmă falsă

Un copil de 12 ani ar fi fost luat de viitură, în comuna constănţeană Rasova, luni seară, pompierii şi localnicii fiind chemaţi să intervină pentru găsirea lui. Aceştia au încheiat căutările după ce informaţia s-a dovedit a fi falsă.

353 afișări
Imaginea articolului INUNDAŢII în Constanţa: Un copil ar fi fost luat de viitură în comuna Rasova. ISU Dobrogea: Informaţia a fost o alarmă falsă

INUNDAŢII în Constanţa: Un copil ar fi fost luat de viitură în comuna Rasova. ISU Dobrogea: Informaţia a fost o alarmă falsă (Imagine: Adi Piclisan/ Arhiva Mediafax Foto)

UPDATE - ISU Dobrogea: Informaţia potrivit căreia un copil ar fi fost luat de o viitură a fost alarmă falsă

Pompierii constănţeni şi localnicii din comuna constănţeană Rasova au încheiat căutările, după ce informaţia potrivit căreia un copil de 12 ani ar fi fost luat de o viitură produsă în urma unei ploi torenţiale din zonă s-a dovedit a fi falsă.

"Informaţia a venit prin Serviciul 112, un localnic anunţând că a văzut un copil ce fusese luat de viitura care s-a abătut luni seară asupra comnei Rasova. În zona au fost trimise mai multe echipaje de pompieri care, împreună cu localnicii, l-au căutat pe minor, dar până la urmă s-a dovedit că informaţia a fost falsă", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, colonelul Costel Datcu.

După ce au stabilit că dispariţia copilului a fost o alarmă falsă, pompierii au început să-i ajute pe localnici să-şi scoata apa din case, la ora transmiterii acestei ştiri acţiunea fiind aproape de finalizare.

Colonelul Costel Datcu a mai precizat că pompierii au ajutat şi un copil care avea stări febrile să ajungă de la domiciliu la ambulanţa care oprise la intrarea în localitate, întrucât nu putea înainta din cauza apei.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea" al judeţului Constanţa, pompierii au fost solicitaţi să intervină în comuna Rasova, unde se înregistrează inundaţii, iar un copil ar fi fost luat de viitură.

"Iniţial, am fost solicitaţi să intervenim pentru doi copii, dar până la urmă se pare că numai unul este dat dispărut. A venit o viitură de pe deal, a intrat în mai multe gospodării şi l-ar fi luat şi pe copil. Cel puţin aşa a anunţat un localnic. Acum îl căutăm", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, colonelul Costel Datcu.

Primarul comunei Rasova, Mihalache Neamţu, spune că viitura a afectat câteva zeci de gospodării şi a inundat mai multe case şi beciuri, dar pentru moment pagubele nu au fost estimate.

"Viitura a lovit în jur de ora 19.30- 20.00. A inundat vreo 50 de gospodării şi mai multe case stau să cadă. N-am făcut încă o evaluare a pagubelor. A plouat mult, exagerat de mult", a spus primarul Mihalache Neamţu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici