Ioan Rus, audiat ca martor în dosarul privind referendumul. Fostul ministru despre faptul că ştia de interceptări: "Cât poţi să fii de prost să crezi aşa ceva?"

Fostul de Interne Ioan Rus s-a prezentat, luni, la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), fiind citat pentru a fi audiat ca martor în dosarul privind referendumul, în care sunt cercetaţi Ioan Căbulea şi Constantin Manoloiu, pentru abuz în serviciu, iar pentru Victor Paul Dobre s-a cerut avizul Parlamentului pentru începerea urmăririi penale.

2806 afișări
Imaginea articolului Ioan Rus, audiat ca martor în dosarul privind referendumul. Fostul ministru despre faptul că ştia de interceptări: "Cât poţi să fii de prost să crezi aşa ceva?"

Ioan Rus (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

La intrarea în sediul Parchetului instanţei supreme, Ioan Rus a fost întrebat cum comentează afirmaţiile potrivit cărora ştia că este interceptat sau chiar că s-a autoînregistrat.

"Cât poţi să fii de prost să crezi aşa ceva? Cât poţi să fii de prost, şi prostia are o limită", a spus Ioan Rus.

El a precizat că a votat "Da" la referendum pentru că a dorit să plece Traian Băsescu, dar, ca membru al Guvernului, a vrut ca acest lucru să se întâmple într-un cadru constituţional şi legal.

"Eu am votat «Da» la referendum, în consecinţă mi-am dorit să plece Traian Băsescu pentru că îl consider vinovat pentru multe din eşecurile noastre din ultimii ani, dar mi-am dorit acest lucru, ca membru al Guvernului unei ţări membre NATO şi a UE. Mi-am dorit ca acest lucru să se întâmple exclusiv în cadrul constituţional şi legal existent azi în România", a spus Ioan Rus.

Întrebat dacă a cerut ca cea de a doua adresă a MAI din 2 august să fie trimisă Curţii Constituţionale, Ioan Rus a răspuns: "Nu am cerut".

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a cerut Camerei Deputaţilor avizul pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru al Administraţiei Victor Paul Dobre care alături de secretarul de stat Ioan Căbulea au înaintat Curţii Constituţionale o adresă prin care precizau că MAI nu-şi poate asuma numărul de alegători.

Potrivit procurorilor, Victor Paul Dobre, alături de secretarul de stat Ioan Căbulea, a semnat o adresă prin care preciza că MAI nu-şi poate asuma numărul de alegători, document înaintat Curţii Constituţionale de şeful Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor, Constantin Manoloiu.

Procurorii îi cercetează pentru abuz în serviciu contra intereselor publice pe chestorul de poliţie Constantin Manoloiu şi pe secretarul de stat Nicolae Căbulea, şeful Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din MAI.

Fostul ministru de Interne Ioan Rus îi spunea lui Victor Paul Dobre, într-o discuţie despre listele electorale, în 4 august, că el le-a spus că nu semnează "niciun singur om în plus sau în minus", pentru că "eu chiar nu vreau să-mi petrec bătrâneţile în puşcărie!.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici