Iohannis, de Ziua egalităţii de şanse: Egalitatea de gen trebuie să devină realitate în România

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, un mesaj, cu ocazia Zilei egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi, arătând că respectul faţă de cei din jurul nostru este o virtute iar egalitatea de gen trebuie să devină realitate într-o Românie modernă.

265 afișări
Imaginea articolului Iohannis, de Ziua egalităţii de şanse: Egalitatea de gen trebuie să devină realitate în România

Iohannis, de Ziua egalităţii de şanse: Egalitatea de gen trebuie să devină realitate în România (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

”Respectul faţă de cei din jurul nostru este o virtute, iar egalitatea de gen trebuie să devină realitate într-o Românie modernă”, a transmis şeful statului, într-o postare pe Facebook.

Preşedintele aminteşte faptul că în luna martie, a promulgat legea care declară 8 Mai Ziua egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi.

”Astăzi mă alătur campaniei internaţionale ‪#‎HeForShe‬, în semn de susţinere a drepturilor femeilor din întreaga lume”, mai afirmă Klaus Iohannis.

Ziua de 8 mai a fost declarată ca Ziua egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi, după adoptarea unei propuneri legislative, în luna februarie 2015, de către Parlament, la iniţiativa mai multor senatori PSD, UDMR şi PPDD.

Proiectul de lege a avut ca scopul de a promova egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi, celebrarea acestei zile ducând la atragerea atenţiei asupra discriminării şi efectelor acesteia între bărbaţi şi femei.

Autorităţile vor putea organiza manifestări, iar televiziunea şi radioul public vor putea include programe dedicate Zilei egalităţii de şanse.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici