Iohannis, după ce a participat la liturghia de la Catedrala Mitropolitană Ortodoxă din Sibiu: Doresc tuturor «La mulţi ani!» şi un an 2015 binecuvântat

Preşedintele Klaus Iohannis, care a asistat timp de aproximativ două ore la liturghia de la Catedrala Mitropolitană Ortodoxă din Sibiu, le-a urat românilor, la ieşirea din lăcaşul de cult, ”La mulţi ani!” şi ”un an 2015 binecuvântat”, el dând mâna cu mai multe persoane.

1569 afișări
Imaginea articolului Iohannis, după ce a participat la liturghia de la Catedrala Mitropolitană Ortodoxă din Sibiu: Doresc tuturor «La mulţi ani!» şi un an 2015 binecuvântat

Klaus Iohannis (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, a spus, în predica pe care ţinut-o la catedrala din Sibiu, că se simte onorat de faptul că preşedintele Iohannis a participat la slujbă şi a afirmat că şi patriarhul Daniel îl aşteaptă pe şeful statului la o slujbă.

Streza a mai afirmat că îi va oferi preşedintelui pixuri şi calendare cu însemnele Mitropiliei Ardealului.

După predică, în jurul orei 11.45, Iohannis a ieşit din catedrală însoţit de IPS Laurenţiu Streza, cei doi făcând două fotografii pe scările lăcaşului de cult.

Ulterior, preşedintele a dat mâna cu mai multe persoane aflate în curtea lăcaşului de cult şi le-a urat românilor ”La mulţi ani!” şi ”un an 2015 binecuvântat”.

”Vă doresc tuturor «La mulţi ani!» şi un an 2015 binecuvântat!”, a declarat jurnaliştilor KlKlaus Iohannis

De asemenea, câţiva oameni l-au aplaudat pe şeful statului.

Apoi, Iohannis a intrat împreună cu Laurenţiu Streza în reşedinţa mitropolitului, unde a stat circa 20 de minute, iar la ieşire preşedintele a salutat oamenii şi le-a spus din nou ”La mulţi ani!”.

Klaus Iohannis a ajuns la Catedrala Mitropolitană Ortodoxă, cu hramul ”Sfânta Treime”, din Sibiu duminică, în jurul orei 10.00, fără soţia sa, Carmen, el nefăcând declaraţii la intrarea în lăcaşul de cult.

La slujbă au mai participat deputatul Raluca Turcan, care este şi lider al PNL Sibiu, viceprimarul liberal al municipiului, Virgil Popa, precum şi alţi lideri ai PNL.

Liturghia duminicală de la Catedrala Mitropolitană Ortodoxă din Sibiu a fost condusă de mitropolitul Ardealului, IPS Laurenţiu Streza.

Într-un mesaj postat pe Facebook duminică, şeful statului preciza că, potrivit pravilelor Bisericii Ortodoxe Române, în calitate de creştin luteran, va participa doar la prima parte a liturghiei, care se încheie cu citirea Evangheliei.

”Astfel, voi fi alături de toţi românii ortodocşi care, în primele zile ale anului 2015, se roagă pentru sănătate, înţelepciune şi pace. Pe parcursul mandatului meu, voi fi prezent, periodic, la ceremoniile religioase ale cultelor legal recunoscute din ţara noastră”, mai scria Iohannis.

Catedrala Mitropolitană Ortodoxă a fost ridicată la începutul secolului XX, după modelul celebrei Hagia Sofia din Istanbul, la scară redusă. Lăcaşul este şi sediul Arhiepiscopiei Sibiului şi Mitropoliei Ardealului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici