Ion Cristoiu: Campania de imunizare seamănă cu cincinalul în patru ani jumătate. Patriarhul Daniel, în TOPUL săptămânii

  • Ion Cristoiu: Accelerarea campaniei de vaccinare seamănă cu planurile cincinale de pe vremea lui Nicolae Ceauşescu.
  • Cristoiu a vorbit despre dublul mesaj al autorităţilor – necesitatea vaccinării şi minimalizarea pericolului prin relaxarea restricţiilor.
  • Topul Săptămânii. Primul loc este ocupat de Patriarhul Daniel, pentru implicarea Bisericii în campania de vaccinare.
1411 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: Campania de imunizare seamănă cu cincinalul în patru ani jumătate. Patriarhul Daniel, în TOPUL săptămânii

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că accelerarea campaniei de vaccinare prin maratonuri şi implicarea Bisericii seamănă cu planurile cincinale de pe vremea lui Nicolae Ceauşescu şi atrage atenţia că dublul mesaj al autorităţilor – pe de o parte necesitatea vaccinării, iar pe de altă parte minimalizarea pericolului prin relaxarea restricţiilor - ar putea scădea numărul celor dornici să se imunizeze.

Publicistul a făcut aceste afirmaţii vineri seara, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, în cadrul rubricii Topul Săptămânii, în care primul loc este ocupat de Patriarhul Daniel, pentru implicarea Bisericii în campania de vaccinare, iar locul 5, de preşedintele Institutului Naţional de Statistică (INS), Tudorel Andrei, pentru interviul acordat lui Ion Cristoiu despre recensământul agricol general din perioada 10 mai-31 iulie 2021, interviu ce va fi difuzat sâmbătă, 8 mai, de la ora 20.00, la Aleph News.

Topul săptămânii

  • Locul 5 - Tudorel Andrei, preşedintele INS

Ion Cristoiu: Mi-a acordat un interviu. Este înregistrat şi va fi difuzat sâmbătă, 8 mai, de la ora 20.00, la Aleph News. Merită văzut pentru că luni începe una dintre marile acţiuni pe plan naţional şi anume recensământul general agricol, foarte important, şi pentru prima dată ei vor cerceta să vadă cât pământ este şi la străini. Nu ştim în acest moment. Şi în emisiune am discutat foarte mult despre o preocupare a domniei sale, care chiar e un specialist, a făcut şi Matematică, şi Cibernetică, că noi avem deficit la produsele agricole de export. În raport cu Ungaria, noi, românii, avem deficit. Adică ei exportă în România produse agricole. Noi exportăm numai cereale.

  • Locul 4 - Maia Sandu, preşedintele R. Moldova

Ion Cristoiu: L-a eliberat, sub regimul statului de drept, pe un domn Cristian Rizea, care are o sentinţă de condamnare definitivă de 3 ani, şi, ca să nu o execute, s-a dus în R. Moldova. Dacă se ducea în Rusia, Rusia îl extrăda. Păi R. Moldova, care zice că e stat de drept, nu. Sub guvernarea fostului preşedinte Dodon, el a fost arestat pentru a fi extrădat şi acum, sub regimul Maiei Sandu, europenei Maia Sandu şi chiar şi a prietenei noastre, el a fost eliberat. Eu nu înţeleg nimic din punctul acesta de vedere. Care este european, Dodon sau ea?

  • Locul 3- Cosette Chichirău, deputat USR PLUS

Ion Cristoiu: Cosette Chichirău este la Iaşi şi ea a încercat din răsputeri să convingă conducerea USR PLUS să ceară PNL desolidarizarea de cei doi penali, Mihai Chirica şi Costel Alexe. Ei, uite că nu a reuşit. Nu a reuşit pentru că USR PLUS şi-a dat seama că nu mai vor să-i supere pe liberali.

  • Locul 2 - Octavian Berceanu- şeful Gărzii Naţionale de Mediu

Ion Cristoiu: E de la USRPLUS şi mi s-a părut până acum mai decis să afle adevărul decât ceilalţi, udemerişti sau penelişti, în cazul uciderii ursului Arthur.

  • Locul 1- Patriarhul Daniel

Ion Cristoiu: Încearcă să antreneze Biserica într-o chestiune stric laică şi anume pro vaccinare. Părerea mea este că Biserica, cultul nu are nicio treabă nici cu pro vaccinarea, nici cu antivaccinarea. Dacă se interesează un enoriaş, preotul îi spune: nu sunt medic, du-te la medic. Antrenarea Bisericii, mi-e clar, în urma unei înţelegeri cu Klaus Iohannis, este o mare greşeală. Pentru mine această campanie de imunizare seamănă foarte mult cu cincinalul în patru ani jumătate, inclusiv din partea presei. Eu nu am pomenit decât pe vremea lui Ceauşescu ca presa să dea în fiecare zi succesele unei acţiuni. Presa nu dă niciodată succese. Eventual, insuccese. Este o greşeală care va costa. 1. Încearcă să convingă populaţia să se vaccineze, dar în paralel îmi spune că nu mai e nici un pericol. Oamenii sunt normali? Dacă ar fi atmosfera că e grav … Ei minimalizează şi-atunci eu, ca cetăţean, că sunt român, de ce să mă duc? 2. Dacă tot prezinţi că este un succes, ce rost are să mă mai duc şi eu, că oricum e succes.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici