ÎPS Teodosie: „Bărbatul trebuie să aibă barbă. Bărbaţii fără barbă sunt ciuntiţi” / "Barba este un atribut natural al bărbăţiei"

  • IPS Teodosie a precizat în cadrul unei emisiuni că bărbaţii trebuie să poarte barbă, spunând că cei „fără barbă sunt ciuntiţi”.
  • IPS Teodosie: "Ei ( n.r bărbaţii) trebuie să aibă chipul lui Hristos, care a purtat barbă. Au purtat şi apostolii şi toţi părinţii Bisericii noastre"
1448 afișări
Imaginea articolului ÎPS Teodosie: „Bărbatul trebuie să aibă barbă. Bărbaţii fără barbă sunt ciuntiţi” / "Barba este un atribut natural al bărbăţiei"

ÎPS Teodosie: „Bărbatul trebuie să aibă barbă. Bărbaţii fără barbă sunt ciuntiţi” / "Barba este un atribut natural al bărbăţiei"

IPS Teodosie este din nou în atenţia publică după ce a declarat că "barba este un atribut natural al bărbăţiei" şi că cei „fără barbă sunt ciuntiţi”.

„Aşa este firesc. Barba este lăsată pentru bărbaţi. Sunt şi excepţii, oameni spâni cărora nu le creşte barba şi sunt trişti unii dintre ei care ar vrea să aibă. Bărbatul trebuie să aibă barbă. Bărbaţii fără barbă sunt ciuntiţi. Orice bărbat ar trebui să poarte barbă, cu atât mai mult slujitorii Bisericii Ortodoxe. Ei trebuie să aibă chipul lui Hristos, care a purtat barbă. Au purtat şi apostolii şi toţi părinţii Bisericii noastre. Barba este un element natural, care ţine de bărbăţie şi cu atât mai mult slujitorii trebuie să poarte această podoabă lăsată de Dumnezeu”, a declarat Arhiepiscopul Tomisului în cadrul emisiunii de la Radio Dobrogea.

IPS Teodosie a afirmat în trecut la un post de radio că fumătorii nu au voie să bea agheasmă de Bobotează şi că nu este discriminare faptul că femeia nu are roluri importante în Biserică, aşa cum are bărbatul, deoarece aceasta este condiţia ei.

IPS Teodosie se află într-un conflict cu conducerea Bisericii Ortodoxe. Acesta ar dori o Mitropolie la Constanţa, dar conducerea de la Bucureşti se opune.

Recent, Teodosie a fost acuzat în Sfântul Sinod de „încălcarea ordinii statutare a Bisericii şi tulburarea păcii din viaţa Bisericii şi a societăţii prin acte de răzvrătire, indisciplină şi presiune publică".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici