Iustin Covei şi alte 13 persoane, reţinute în dosarul falsificatorilor de carduri

Procurorii DIICOT au emis 14 ordonanţe de reţinere pe numele persoanelor acuzate de falsificare de carduri, printre care şi Iustin Covei, fiul unui judecător de la Curtea de Apel din Craiova, alte trei persoane urmând să fie cercetate în libertate.

151 afișări
Imaginea articolului Iustin Covei şi alte 13 persoane, reţinute în dosarul falsificatorilor de carduri

Iustin Covei (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

În acest dosar, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au audiat 27 de persoane, dintre acestea 17 fiind învinuite.

Procurorii au emis 14 ordonanţe de reţinere, inclusiv pentru Iustin Covei, unul dintre documente fiind emis în lipsă. Trei persoane vor fi cercetate în libertate.

Patru dintre cei reţinuţi au făcut plângere faţă de această măsură.

Persoanele reţinute vor fi duse, vineri, la 10.30, la Tribunalul Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), investigaţiile procurorilor vizează activităţile a trei grupuri infracţionale organizate care acţionau în municipiul Craiova şi care erau coordonate de Jean Marin Mihăilă, zis Jan, Nicolae Drivan Florin, zis Fulgerică, Ionel Călin, zis Nixon, Iustin Covei (fiul unui magistrat de la Curtea de Apel Craiova -n.r.) şi Petre Hălănei.

Iustin Covei, fiul magistratului Marin Covei de la Curtea de Apel Craiova şi nepotul unui procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, a fost ridicat, în jurul orei 10.30, de la locuiţa sa din cartierul Brazda lui Novac, de către lucrători ai Detaşementului de Intervenţie Rapidă.

Iustin Covei, care a ieşit din casă însoţit de lucrători ai Detaşementului de Intervenţie Rapidă, a spus că în locuinţa sa a fost găsit un "laborator de făcut prăjituri".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici