Iustin Covei trăieşte din banii părinţilor şi din vânzarea de maşini - VIDEO

Iustin Covei - fiu de judecător şi nepot de procuror -, arestat în dosarul fraudelor bancare, a declarat, joi, magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti că nu trăieşte "din furat bani de pe carduri", ci din vânzarea de maşini, precum şi cu banii proveniţi de la părinţii lui.

429 afișări
Imaginea articolului Iustin Covei trăieşte din banii părinţilor şi din vânzarea de maşini - VIDEO

Iustin Covei (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) judecă, joi, contestaţia celor 14 persoane, printre care şi Iustin Covei, împotriva măsurii de arestare preventivă în dosarul în care sunt acuzate de infracţiuni cu carduri bancare.

În cadrul declaraţiei pe care a dat-o în faţa magistraţilor, Iustin Covei, a precizat că sursele sale de venit sunt banii proveniţi din vânzarea de maşini şi banii primiţi de la părinţi.

El le-a spus judecătorilor că, atunci când ieşea cu prietenii, la ore foarte târzii, stătea pe bancă şi "spărgea" seminţe.

În altă ordine de idei, întrebat de magistraţi cum îşi explică faptul că unitatea ATM de la punctul bancar Carpatica i-a reţinut un card, Iustin Covei a povestit că documentul bancar respectiv nu avea cum să fie fals, deoarece era al prietenei lui, fiind folosit şi ulterior, chiar şi la ghişeul unei bănci pentru a scoate bani cash.

Covei a spus că folosea un card al prietenei sale, deoarece banii pe care el trebuia să-i primească de la o firmă de asigurare se puteau lua numai de pe acest document, tânăra fiind proprietara maşinii care era despăgubită de către firma asiguratoare.

Video Stirileprotv.ro

De asemenea, Covei a arătat că nu avut "discuţii cu străini" şi că nu a vorbit niciodată despre carcase de plastic. El a precizat că discuţiile sale telefonice s-au referit întotdeauna numai la vânzarea de maşini şi că nu a vorbit niciodată cu persoane din Australia.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, Curtea de Apel Bucureşti a audiat trei inculpaţi din dosar, anterior audierilor avocaţii depunând mai multe înscrisuri prin care să facă dovada nevinovăţiei clienţilor lor.

În cazul lui Covei, avocatul acestuia a depus mai multe documente conform cărora acesta avea de primit suma de 80 de lei vechi ca urmare a unui accident, apărătorul arătând că acest document are capacitatea de a justifica prezenţa lui Covei la bancomat. Totodată, avocatul a depus şi actele de provenienţă a maşinii, o factură fiscală, contractul de vânzare-cumpărare, precum şi o serie de fotocopii ale unor pagini de internet care ar trebui să demonstreze calitatea de vânzător de maşini a clientului său.

Iustin Covei a fost suprins, în aprilie, de camerele de supraveghere de la o bancă din Craiova când retrăgea fraudulos bani dintr-un ATM, cu două carduri contrafăcute, numerele utilizare aparţinând unor instituţii bancare din Italia, potrivit procurorilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici