Jaf în Braşov: Bancomat plin cu bani, furat din curtea unei societăţi comerciale

Un bancomat plin cu bani a fost furat, în noaptea de luni spre marţi, din incinta unei societăţi comerciale din Braşov. Hoţii au purtat cagule pe cap şi au legat paznicii cu cabluri.

63 afișări
Imaginea articolului Jaf în Braşov: Bancomat plin cu bani, furat din curtea unei societăţi comerciale

Jaf în Braşov: Bancomat plin cu bani, furat din curtea unei societăţi comerciale (Imagine: Cristian Fran/Mediafax Foto)

Potrivit comisarului şef Liviu Naghi, purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov, jaful s-a petrecut în jurul orei 2.30, când a fost furat întreg bancomatul. Sursa citată a mai precizat că bancomatul se afla în curtea societăţii comerciale respective, care era păzită.

Poliţiştii braşoveni au stabilit că furtul bancomatului a fost comis de două persoane cu cagule pe cap, care au intrat, marţi, în jurul orei 2.30, în incinta parcului industrial Carfil şi i-au imobilizat pe agentul de pază şi pe ofiţerul de serviciu.

Cei doi indivizi au intrat prin uşa de acces în societate care era deschisă, au ajuns iniţial în biroul ofiţerului de serviciu, pe care l-au legat cu cabluri de un scaun, apoi s-au dus în biroul agentului de pază pe care, de asemenea, l-au legat cu cabluri, fără însă a-i agresa fizic pe cei doi, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov comisar-şef Liviu Naghi.

"În timp ce unul dintre hoţi îi supraveghea pe cei doi angajaţi ai societăţii, celălalat a tăiat cu un flex uşa bancomatului, de unde a sustras cinci sertare cu bani. Bancomatul era unul de tip vechi, iar operaţiunea a fost executată foarte rapid, fiind tăiate balamalele", a spus Naghi.

Bancomatul a fost alimentat în cursul zilei de luni cu 110.000 lei, însă nu se ştie exact câţi bani existau în bancomat în momentul jafului, acest aspect urmând a fi comunicat poliţiştilor de către societatea bancară, potrivit sursei citate.

Poliţiştii cred că cei doi nu au lucrat singuri şi că ar fi fost implicate şi alte persoane, dar nu se ştie exact numărul acestora.

Conform cercetărilor poliţiştilor, bancomatul nu era monitorizat de agenţia de pază, iar societatea nu era prevăzută cu sistem de supraveghere video.

Poliţia mai spune că au fost făcute controale în ceea ce priveşte securitatea în anul 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici