Jaful de pe autostrada Bucureşti-Piteşti: Recompensă de 100.000 de dolari celor care dau informaţii pentru prinderea hoţilor

Patronul firmei de bijuterii a cărei maşină a fost jefuită pe autostrada Bucureşti - Piteşti oferă o recompensă de 100.000 de dolari persoanelor care pot da relaţii şi informaţii pentru prinderea făptuitorilor şi recuperarea celor aproape 23 de kilograme de bijuterii din aur furate.

733 afișări
Imaginea articolului Jaful de pe autostrada Bucureşti-Piteşti: Recompensă de 100.000 de dolari celor care dau informaţii pentru prinderea hoţilor

Jaful de pe autostrada Bucureşti-Piteşti (Imagine: Tudor Costi/Mediafax Foto)

Potrivit lui Marius Vasile, avocatul patronului firmei de bijuterii, acesta a luat hotărârea de a oferi recompensa în speranţa că există persoane care deţin date sau au văzut ce s-a întâmplat după jaful care a avut loc pe Autostrada Bucureşti-Piteşti şi care au informaţii valabile ce pot duce la prinderea hoţilor şi la recuperarea aurului.

"Partea vătămată oferă în mod public o recompensă de 100.000 de dolari pentru orice informaţie de natură să conducă la identificarea autorilor acestei tâlhării şi care va duce la recuperarea aurului sustras. De asemenea, se oferă recompensă şi pentru orice altă informaţie de natură să servească la identificarea făptuitorilor", a declarat avocatul Marius Vasile, apărătorul patronului firmei de bijuterii din Bucureşti.

Prejudiciul creat firmei de bijuterii din Capitală în urma jafului comis, marţi, pe autostrada Bucureşti - Piteşti este de 650.000 de euro, şi nu de un milion de euro, aşa cum se estimase iniţial, conform procurorilor Parchetului Tribunalului Argeş.

Potrivit procurorilor, nu există dubii în privinţa existenţei aurului în maşina jefuită, anchetatorii luând în calcul toate variantele de lucru, inclusiv o înscenare în acest caz.

Marţi, în jurul orei 10.50, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Argeş a fost sesizat că la kilometrul 83, pe Autostrada Bucureşti - Piteşti, două persoane care se deplasau cu un Volkswagen Passat au fost oprite în trafic de trei bărbaţi care se aflau într-un alt autoturism, de culoare neagră.

"Aceştia aveau feţele acoperite şi, prin ameninţare, au luat din portbagajul autoturismului oprit cantitatea de 22,7 kilograme de bijuterii, despre care victimele afirmă că sunt din aur", preciza sursa citată.

Totodată, cei trei au deposedat victimele şi de cheile autoturismului cu care acestea se deplasau, dispărând în direcţia Piteşti.

Bijuteriile furate aparţin unei firme din Bucureşti, Diamanti Veri, condusă de un cetăţean turc, susţineau surse judiciare, care au precizat că aurul nu era asigurat.

Iniţial, s-a estimat că valorea bijuteriilor furate ar depăşi un milion de euro.

Diamanti Veri are capital social minim şi este înregistrată într-un apartament de bloc din Sectorul 4 al Capitalei. Firma a fost înfiinţată în 15 iulie 2010, de un cetăţean turc pe nume Ayhan Numan, născut în Tarsus, în Turcia, în 1963.

Pe un site destinat comerţului cu bijuterii en-gros apare numele unei alte persoane ca fiind reprezentant al firmei, şi anume Huseyn Karaback.

Parchetul Tribunalului Argeş a deschis dosar în cazul jafului de bijuterii de pe autostradă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici