Care sunt ipotezele luate în calcul de anchetatori în cazul jafului de pe A1

Anchetatorii iau în calcul toate "ipotezele de lucru" în cazul jafului unui autoturism care transporta peste 22 de kilograme de bijuterii din aur pe Autostrada Bucureşti-Piteşti, inclusiv "o înscenare, o acţiune la pont şi o urmărire", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş, Dănuţ Dinu.

1824 afișări
Imaginea articolului Care sunt ipotezele luate în calcul de anchetatori în cazul jafului de pe A1

Care sunt ipotezele luate în calcul de anchetatori în cazul jafului de pe A1 (Imagine: Tudor Costi/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş, Dănuţ Dinu, furtul a fost sesizat la 112 de către bărbaţii care au fost tâlhăriţi.

"E o infracţiune sesizată de tâlhărie de către cei doi bărbaţi, ei au sunat la 112 cum că ar fi fost tâlhăriţi. Potrivit declaraţiilor lor, atacatorii le-au luat două telefoane mobile, dar lor le-a mai rămas un telefon de rezervă de pe care au sunat la 112. Jaful a durat, apreciez eu în baza declaraţiilor lor, trei-patru minute, timp în care au fost sustrase trei genţi cu 22 de kilograme de bijuterii, care le-ar fi fost luate de către cei trei", a spus Dinu.

El a precizat că Poliţia nu ar fi avizat "niciodată" acest transport în condiţiile în care a fost folosită "o maşină obişnuită, neechipată corespunzător, aşa cum prevede legea".

"Trebuie să dea explicaţii de ce acest transport s-a făcut împotriva legii, nu potrivit legii şi menţionez aici că nu există un plan de deplasare şi de transport al acestor bijuterii avizat de Poliţie în condiţiile în care Poliţia nu a fost anunţată şi nu ar fi avizat un asemenea plan niciodată în condiţiile în care transportul s-a efectuat cu o maşină obişnuită, neechipată corespunzător şi fără pază, aşa cum prevede legea", a mai spus Dănuţ Dinu.

Conform sursei citate, urmează să se stabilească veridicitatea afirmaţiilor celor două persoane aflate în autoturismul care transporta peste 22 de kilograme de bijuterii.

"Urmează să verificăm veridicitatea celor spuse de către cei doi, dacă a existat acel aur, dacă s-a folosit baston reflectorizant, dacă atacatorii aveau arme şi sper ca în cel mai scurt timp să-i prindem. Cei doi aflaţi în maşina jefuită sunt audiaţi la această oră şi trebuie să vedem, repet, dacă a existat într-adevăr acea cantitate de aur aşezată în trei genţi în maşină, bijuterii care aparţin unei firme din Bucureşti", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Argeş.

Acesta a precizat că anchetatorii iau în calcul toate ipotezele de lucru, inclusiv o înscenare, o acţiune la pont şi o urmărire în cazul incidentului de pe Autostrada Bucureşti - Piteşti.

"Luăm în calcul toate ipotezele de lucru, inclusiv o înscenare, o acţiune la pont şi o urmărire, dar trebuie să spun că este inadmisibil ce s-a întâmplat deoarece nu poţi pleca pe stradă cu 22 de kilograme de aur fără să-ţi iei nicio măsură de siguranţă încălcând legea", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Argeş.

Poliţiştii au suspiciuni şi pentru că, deşi jaful ar fi durat câteva minute, potrivit declaraţiilor victimelor, nu există martori şi nu există o altă persoană decât cei doi care să fi sunat la Serviciul unic de urgenţă 112, în condiţiile în care traficul în zonă în momentul producerii tâlhăriei era normal.

Jaful a avut loc, marţi dimineaţă, pe Autostrada Bucureşti - Piteşti, autoturismul care transporta bijuterii pentru o firmă fiind oprit de persoane mascate şi înarmate aflate într-un alt autoturism.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici