Jandarmeria: La Mănăstirea Sf. Andrei vor sosi aproximativ 20.000 de pelerini

Jandarmeria Constanţa estimează că aproximativ 20.000 de pelerini din întreaga ţară vor ajunge, începând de luni seară, la mănăstirea care poartă hramul Sfântului Andrei, din comuna constănţeană Ion Corvin.

303 afișări
Imaginea articolului Jandarmeria: La Mănăstirea Sf. Andrei vor sosi aproximativ 20.000 de pelerini

La Mănăstirea Sf. Andrei vor sosi aproximativ 20.000 de pelerini (Imagine: Cristi Cimpoes/Arhiva Mediafax Foto)

"La ceremonialul religios desfăşurat cu ocazia sărbătoririi hramului bisericii se estimează participarea a aproximativ 20.000 de credincioşi din judeţul Constanţa, dar şi din judeţele limitrofe, a unui sobor de preoţi şi diaconi, cât şi a unor oficiali", a declarat. luni, ofiţerul de relaţii publice al Grupării de Jandarmi Mobile "Tomis" Constanţa, locotenent Codrin Popoiu.

El a precizat că pentru această manifestare vor fi mobilizaţi peste 120 de jandarmi, care vor acţiona, în principal, pentru protecţia participanţilor, asigurarea măsurilor de ordine publică pe timpul desfăşurării ceremonialului religios şi pentru prevenirea şi combaterea unor eventuale incidente.

Dispozitivele de ordine vor fi formate din echipe de patrulare pedestră şi auto, precum şi echipe de intervenţie mobile, iar zona în care se va desfăşura ceremonialul religios va fi delimitată cu garduri metalice, în timp ce în zonele de acces va fi făcut, preventiv, un control corporal şi al bagajelor.

Biserica îl prăznuieşte, în 30 noiembrie, pe Sfântul Apostol Andrei, considerat creştinătorul neamului românesc.

Istoriografia, bazată pe izvoare literare, arată că Sfântul Apostol Andrei a primit misiunea de a predica Evanghelia Mântuitorului Hristos şi în vechea provincie a Dobrogei. Potrivit cercetătorilor, locul în care a sălăşluit şi s-a rugat a fost peştera unde, actualmente, există o mănăstire. Lăcaşul de cult este unic în spaţiul monastic, incluzând primul altar creştin de pe teritoriul românesc. În apropierea mănăstirii se află un izvor, care, asemenea celui de la mănăstirea Dervent, este făcut de Sfântul Apostol Andrei, lovind cu toiagul în piatră.

Anual, pelerini din întreaga ţară poposesc la această mănăstire pentru a sta preţ de câteva minute în Peştera Sfântului şi pentru a se închina în faţa raclei care conţine o parte din moaştele Sfântului Apostol Andrei, dăruite în anul 2003 de către Mitropolia Kefaloniei din Grecia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici