Jandarmi răniţi cu pietre de săteni din judeţul Bacău. Poliţiştii au intervenit cu gaze lacrimogene

Mai mulţi jandarmi din Bacău au fost răniţi, vineri, cu pietre, de către localnici din satul Rădeana în timpul efectuării de percheziţii la locuinţele unor suspecţi de furturi, poliţiştii băcăuani fiind nevoiţi să intervină cu gaze lacrimogene şi focuri de armă.

204 afișări
Imaginea articolului Jandarmi răniţi cu pietre de săteni din judeţul Bacău. Poliţiştii au intervenit cu gaze lacrimogene

Jandarmi răniţi cu pietre de săteni din judeţul Bacău. Poliţiştii au intervenit cu gaze lacrimogene

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Bacău, trei subofiţeri ai Jandarmeriei Bacău au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost răniţi cu pietre de către locuitori din satul Rădeana, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Localnicii au devenit agresivi la finalul percheziţiilor făcute la locuinţele a cinci suspecţi de furturi, după ce poliţiştii au confiscat mai multe bunuri şi au ridicat pentru audieri trei tineri cu vârste cuprinse între 19 şi 27 de ani.

"Cetăţenii adunaţi în zonă au început să arunce cu pietre în forţele de ordine, acţiune în urma căreia trei jandarmi au suferit diverse leziuni ce au necesitat îngrijiri medicale, însă fără a fi nevoie internarea lor în spital. Pentru restabilirea ordinii şi pentru a preveni alte manifestări violente, efectivele de jandarmi şi poliţişti ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale (SAS) au folosit pulverizatoare cu gaze, după ce, în prealabil, au făcut somaţiile legale. De asemenea, un poliţist din cadrul SAS a executat, tot în urma somării, trei focuri de armă în plan vertical", a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, Narcisa Butnaru.

În urma intervenţiei, poliţiştii şi jandarmii băcăuani au reuşit să restabilească ordinea în zonă, fără a se înregistra alte victime.

De asemenea, poliţiştii i-au identificat pe iniţiatorii atacurilor cu pietre, un bărbat de 55 de ani şi o femeie de 46 de ani, fiind sesizat Parchetul Judecătoriei Oneşti pentru declanşarea cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici