Jandarmii bucureşteni vor asigura ordinea şi liniştea publică cu ocazia Paştelui Catolic

Jandarmii bucureşteni vor asigura, sâmbătă şi duminică, ordinea şi liniştea publică, în zona Catedralei Sf. Iosif şi a lăşelor de cult de rit catolic, unde se sărbătoreşte Învierea Domnului.

143 afișări
Imaginea articolului Jandarmii bucureşteni vor asigura ordinea şi liniştea publică cu ocazia Paştelui Catolic

Jandarmii bucureşteni vor asigura ordinea şi liniştea publică cu ocazia Paştelui Catolic (Imagine: Bogdan Maran/ Mediafax Foto)

Având în vedere importanţa şi numărul mare de enoriaşi estimat să participe la aceste manifestări religioase, Jandarmeria Capitalei va asigura măsuri de ordine publică în zona următoarelor lăcaşe de cult de rit catolic, Catedrala Sf. Iosif, Biserica Italiană "Prea Sfântul Mântuitor", Biserica Preasfânta Inima lui Isus, Biserica Sfânta Maria a Harurilor, Biserica Sfânta Cruce şi Biserica Sfânta Tereza, se arată în comunicatul, de vineri, al Jandarmeriei Române.

Potrivit sursei citate, măsurile de ordine publică au în vedere prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional pe traseele de deplasare ale credincioşilor către lăcaşele de cult şi pe timpul desfăşurării slujbelor religioase, precum şi prevenirea furturilor din genţi, buzunare sau maşini, sau combaterea fenomenelor de cerşetorie şi vagabondaj.

Pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a sărbătorii religioase, Jandarmeria Capitalei recomandă credincioşilor să adopte un comportament civilizat, să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale, să evite conflictele de orice natură şi să anunţe cea mai apropiată patrulă de jandarmi dacă observă persoane cu comportament antisocial, se mai arată în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici