Judecător ÎCCJ,despre modificările din Justiţie: Că sunt bune sau mai puţin bune vom vedea cu timpul

Judecătoarea Rodica Aida Popa, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a spus, întrebată despre modificările legilor Justiţiei, că doar timpul, prin modul în care deciziile se vor pronunţa în baza lor, poate spune dacă sunt bune sau mai puţin bune, transmite corespondentul MEDIAFAX.

976 afișări
Imaginea articolului Judecător ÎCCJ,despre modificările din Justiţie: Că sunt bune sau mai puţin bune vom vedea cu timpul

Judecător ÎCCJ,despre modificările din Justiţie: Că sunt bune sau mai puţin bune vom vedea cu timpul

”Modificările la legile Justiţiei care au fost adoptate şi care sunt în vigoare reprezintă un efort al tuturor celor care lucrează în Justiţie, dar nu numai în Justiţie, ci şi al corpului legiuitor, deci al Parlamentului. Consultarea a fost pe toată nivelurile în domeniul Justiţiei, inclusiv Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie acolo unde a înţeles să evalueze critici de neconstituţionalitate prin prerogativa sa de control a priori de constituţionalitate a sesizat Curtea Constituţională în vederea controlului de constituţionalitate şi prin deciziile pe care CCR le-a pronunţat a dat verdict de neconstituţionalitate pe anumite prevederi sau chiar pe alte dispoziţii legale, deci s-a realizat un control de constituţionalitate prin consultarea tuturor factorilor şi iată că legile sunt în vigoare. Că sunt bune sau mai puţin bune nu poate să ne spună decât timpul prin modul în care deciziile se vor pronunţa în baza acestei legi”, a spus Rodica Aida Popa, întrebată fiind de corespondentul MEDIAFAX ce părere are despre modificările legislative din Justiţie făcute în ultima perioadă.

Judecătoarea Rodica Aida Popa şi-a lansat, marţi, la Alba Iulia, cartea ”Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, 1918-2018, un secol în asigurarea unei practici judiciare unitare”.

În cadrul lansării, Rodica Aida Popa a spus că această carte nu este adresată doar celor care lucrează în justiţie, ci tuturor oamenilor, chiar dacă nu au studii juridice.

Rodica Aida Popa este judecător la secţia penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi reprezentantul României la Consiliul Consultativ al Judecătorilor Europeni.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici