Judecătorul Florin Costiniu a venit la DNA

Judecătorul Florin Costiniu a venit, joi, la Direcţia Naţională Anticorupţie, care a obţinut avizul de reţinere şi arestare a magistratului, el declarând la intrarea în sediul DNA că este deja în întârziere şi că aşteaptă să fie audiat de procurori.

20 afișări
Imaginea articolului Judecătorul Florin Costiniu a venit la DNA

Judecătorul Florin Costiniu a venit la DNA (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

"Sunt deja în întârziere. Trebuia să fiu la ora 12.00 în faţa procurorului şi eu sunt o persoană punctuală, aşa că vă rog să îmi permiteţi să nu fac declaraţii", a spus judecătorul Florin Costiniu.

Întrebat dacă se teme că ar putea fi reţinut, judecătorul a răspuns că se supune procedurilor judiciare.

"Nici dacă aş fi scris 30 de cărţi nu m-aţi fi filmat şi fotografiat atât", le-a spus judecătorul jurnaliştilor care îl aşteptau în faţa sediului DNA, grăbindu-se să intre pentru a fi audiat de procurori.

La DNA mai sunt audiaţi, de joi dimineaţă, Costel Căşuneanu şi Marius Locic, în dosarul senatorul Cătălin Voicu.

Judecătorul Florin Costiniu, preşedintele Secţiei civile şi de proprietate intelectuală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a fost citat, joi, pentru ora 12.00, la Direcţia Naţională Anticorupţie, care a obţinut avizul de reţinere şi arestare a magistratului.

Potrivit legii, DNA a solicitat, miercuri, Consiliului Superior al Magistaturii (CSM) avizul de reţinere şi arestare a judecătorului Florin Costiniu. În urma emiterii avizului, DNA va pune în mişcare acţiunea penală faţă de Costiniu, ceea ce presupune suspendarea sa din funcţia de judecător.

Judecătorul Florin Costiniu este cercetat de DNA pentru că ar fi primit bani de la omul de afaceri Costel Căşuneanu în schimbul intervenţiei pe lângă colegi magistraţi în soluţionarea favorabilă a unor litigii ale afaceristului privind achiziţiile publice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici