Kelemen: Aştept o solidaritate puternică din partea maghiarilor în cazul "Székely Mikó"

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, sâmbătă, la Catalina, în judeţul Covasna, că aşteaptă ca maghiarii să dea dovadă de o solidaritate puternică în 1 septembrie, când la Sfântu Gheorghe se va organiza un protest amplu faţă de sentinţa dată în cazul retrocedării Colegiului "Székely Mikó".

177 afișări
Imaginea articolului Kelemen: Aştept o solidaritate puternică din partea maghiarilor în cazul "Székely Mikó"

Kelemen Hunor (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Aştept o solidaritate puternică din partea comunităţii maghiare, şi nu numai, fiindcă este vorba despre un caz care, dacă nu suntem atenţi şi dacă justiţia nu e atentă, s-ar putea crea un precedent periculos, o renaţionalizare a proprietăţilor care au fost naţionalizate de comunişti şi care au fost retrocedate în anii '90 şi după 2000", a spus Kelemen.

În 1 septembrie, bisericile istorice maghiare din Transilvania vor organiza un protest amplu în municipiul Sfântu Gheorghe, faţă de sentinţa dată în cazul retrocedării Colegiului "Székely Mikó", manifestarea fiind susţinută şi de partidele maghiare, dar şi de mai multe organizaţii civice.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, care este şi liderul local al UDMR, declara, joi, într-o conferinţă de presă, că zeci de mii de maghiari din toată Transilvania sunt aşteptaţi în 1 septembrie la Sfântu Gheorghe, susţinând că aceasta va fi cea mai mare manifestare din ultimii 15 ani "într-un caz maghiar".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici