Klaus Iohannis o cheamă la consultări pe Viorica Dăncilă, în criza nominalizării unui comisar european

Preşedintele Klaus Iohannis a invitat-o pe Viorica Dăncilă miercuri, la consultări, pe tema nominalizării persoanei pentru funcţia de membru al Comisiei Europene, anunţă Administraţia Prezidenţială.

916 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis o cheamă la consultări pe Viorica Dăncilă, în criza nominalizării unui comisar european

Klaus Iohannis o cheamă miercuri la consultări pe Viorica Dăncilă

Textul scrisorii:

"Doamnei Vasilica- Viorica Dăncilă

Prim-Ministrul României

Stimată doamnă Prim-ministru,

În temeiul dispoziţiilor art. 80 şi ale art. 86 din Constituţie vă invit pentru consultări miercuri, 2 octombrie a.c., ora 12:00, la Palatul Cotroceni. Consultările vizează aspecte legate de nominalizarea persoanei pentru funcţia de membru al Comisiei Europene. Această chestiune reprezintă o problemă urgentă şi de importanţă deosebită pentru statul român. La această întâlnire puteţi fi însoţită de miniştrii de resort".

Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European are, luni, o şedinţă extraordinară pentru a lua o decizie în ceea ce priveşte conflict de interese, în cazul Rovanei Plumb. Forul legislativ a dat vot de respingere pentru aceasta în poziţia de comisar european pe transporturi.

Rovana Plumb a transmis o scrisoare Comisiei JURI din PE, în care precizează că împrumutul de 800.000 de euro a fost achitat cu două apartamente deţinute de aceasta în România, astfel datoria care a generat îngrijorări în cadrul audierii sale în comisie nu mai există.

Viorica Dăncilă a declarat că respingerea Rovanei Plumb pentru funcţia de comisar european pe transporturi, nu o face să aibă mai puţină încredere sau apreciere pentru aceasta.

Taguri:
iohannis,
dancila,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici