Kovesi: Numărul poliţiştilor cu funcţii de conducere cercetaţi de DNA a crescut în 2014

Procurorul şef al DNA, Codruţa Kovesi, a anunţat, joi, în cadrul şedinţei de prezentare a bilanţului pe 2014 al Poliţiei Române, că numărul poliţiştilor cu funcţii de conducere cercetaţi de DNA a crescut anul trecut, ca urmare a relaţiilor acestora cu mediul politic şi cel de afaceri.

140 afișări
Imaginea articolului Kovesi: Numărul poliţiştilor cu funcţii de conducere cercetaţi de DNA a crescut în 2014

Kovesi: Numărul poliţiştilor cu funcţii de conducere cercetaţi de DNA a crescut în 2014 (Imagine: Mihai Dăscălescu/Mediafax Foto)

Pe de altă parte, Kovesi a apreciat sprijinul pe care angajaţii Poliţiei Române l-au acordat procurorilor DNA în dosarele în care au fost investigaţi poliţişti suspectaţi de acte de corupţie.

"Pot să spun că şi DNA a avut procurori care au fost arestaţi pentru fapte de corupţie, poliţişti arestaţi pentru fapte de corupţie, dar este este foarte important că aceste fapte au fost identificate şi cred că se impune să analizăm cu mare atenţie cauzele care au dus la apariţia acestui fenomen, dar şi vulnerabilităţile", a mai spus şefa DNA.

Codruţa Kovesi a menţionat, cu acelaşi prilej, că "una dintre vulnerabilităţile identificate" a fost apropierea ofiţerilor care fac obiectul dosarelor penale cu diferite persoane din mediul politic, dar şi din rândul oamenilor de afaceri investigaţi de poliţişti.

Procurorul şef al DNA a explicat că meseria de poliţist nu presupune numai drepturi, ci şi restricţii, iar una dintre aceste restricţii este păstrarea distanţei faţă de mediul politic, în aşa fel încât poliţistul "să facă ceea ce este corect şi în interesul instituţiei".

Oficiali din DNA au precizat, pentru MEDIAFAX, că peste 80 de poliţişti sunt cercetaţi în dosare deschise anul trecut de procurorii anticorupţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici