La Cluj a fost înfiinţat primul comitet regional din România pentru problemele romilor

Primul comitet regional din România pentru problemele romilor, din care fac parte zeci de ONG-uri, instituţii şi autorităţi locale din Regiunea de Nord-Vest, s-a înfiinţat, miercuri, la Cluj-Napoca, pentru a facilita comunicarea între cei care se ocupă de problemele acestei etnii.

La Cluj a fost înfiinţat primul comitet regional din România pentru problemele romilor (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Silviu Ispas, directorul Asociaţiei Pactul Regional Nord-Vest pentru Ocupare şi Incluziune Socială Cluj-Napoca, a declarat, miercuri, presei, că noul comitet îşi propune dezvoltarea de parteneriate pentru o mai bună eficienţă şi o comunicare directă între cei care se ocupă de problemele romilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"S-a înfiinţat la Cluj-Napoca primul comitet regional din România pentru problemele romilor, o reţea din care fac parte peste 30 de ONG-uri, instituţii şi autorităţi locale din Regiunea de Nord-Vest. Acest comitet creează cadrul de analiză, dezbatere, cooperare şi stabilire în comun a unor priorităţi regionale relevante în ceea ce priveşte comunitatea romilor. Vom dezvolta parteneriate pentru a fi mai eficienţi şi a permite o comunicare directă între cei care se ocupă de problemele romilor, vom prezenta rezultate şi bune practici, astfel încât cineva care vrea să scrie un proiect pentru romi să nu o mai ia de la zero şi să nu mai alergăm pe piste diferite. Ne propunem întâlniri de câteva ori pe an şi înfiinţarea unui think-tank pe problemele de incluziune social-economică a romilor”, a spus Ispas.

Decizia înfiinţării comitetului regional pentru problemele romilor a fost luată la Cluj-Napoca, la un seminar de diseminare a rezultatelor evaluării nevoilor specifice comunităţilor de romi din mai multe judeţe ale Regiunii de Nord-Vest, organizat în cadrul proiectului ”Centrul de Educaţie Timpurie Curcubeu”, finanţat prin granturi norvegiene în valoare de peste 350.000 de euro şi implementat de Primăria Baia Mare în parteneriat cu Asociaţia Pactul Regional Nord-Vest pentru Ocupare şi Incluziune Socială Cluj-Napoca.

Proiectul prevede construirea unei grădiniţe amplasate în cadrul unui cartier de romi săraci din Baia Mare.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 0 comentarii
Taguri:
ROMI ,
COMITET ,
cluj napoca
COMENTARII

Nu exista comentarii

COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
Momentul în care audienţele au luat-o razna. Scene memorabile în direct. „Am un talent deosebit!”