La şcoală, de pe patul de spital. Ministrul Cîmpeanu propune o Ordonanţă de Urgenţă pentru accesul la educaţie al elevilor internaţi

  • Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, propune desfăşurarea şcolii şi în spitale
  • Cîmpeanu: În Fundeni avem 92 de elevi, la Marie Curie avem aproape 30 de elevi
  • Doru Grădinaru, profesor de istorie, ar preda în spitale dacă va avea materialele necesare
  • Simona Crisbăşeanu, expert în educaţie: Ar trebui ca şi copiii din spitale să aibă acces la educaţie, de la distanţă
114 afișări
Imaginea articolului La şcoală, de pe patul de spital. Ministrul Cîmpeanu propune o Ordonanţă de Urgenţă pentru accesul la educaţie al elevilor internaţi
Situaţia copiilor din spitale, care nu au acces la educaţie, reprezintă o problemă reală. Din acest motiv, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, propune o Ordonanţă de Urgenţă pentru desfăşurarea şcolii în centrele sanitare. 
 
„Există sute de copii care, pe parcursul acestor examene, sunt in spitale, sau pe parcursul anului şcolar, în şedinţe de chimioterapie. În Fundeni avem 92 de elevi, la Mărie Curie avem aproape 30 de elevi în aceeaşi situaţie şi în ţară numărul lor se multiplică”, a declarat ministrul Cîmpeanu.
 
Doru Grădinaru este profesor de istorie şi spune că trebuie realizat un plan şi o programă specială pentru aceşti copii. El ar alege să predea într-un spital,  dar cu anumite condiţii.
 
„Aş accepta în funcţie de clauzele care sunt cuprinse într-o astfel de propunere. Să avem sprijinul necesar unei astfel de intervenţii. Să avem materialele necesare, să avem o programă, să avem sprijinul Ministerului. Acestea sunt cele mai importante aspecte”, consideră Doru Grădinaru.
 
Pentru ca Ordonanţa de Urgenţă să fie aprobată, Ministerul Educaţiei trebuie să obţină, în primul rând, un punct de vedere din partea Universităţilor de Medicină şi Farmacie. Însă, propunerea pare realizabilă, spune Simona Crisbăşeanu, expert în educaţie. 
 
„Eu am înţeles că în unele şcoli se face lucrul ăsta pentru copiii care sunt bolnavi acasă, unele şcoli practică asta. Ar putea să facă şi pentru copiii aceştia posibil să aibă acces la educaţie la distanţă”, spune Simona Crisbăşeanu.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici