Legea picnicului a fost promulgată. Ce nu avem voie să facem când ieşim la iarbă verde

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat, vineri, Legea privind desfăşurarea activităţii de picnic, care stabileşte amenzi de până la 5.000 de lei pentru ieşirile la iarbă verde în alte zone decât cele special amenajate. Legea a fost adoptată pe 21 februarie de Camera Deputaţilor, principala prevedere fiind că este interzisă organizarea picnicurilor în alte zone decât cele special amenajate dotate cu facilităţi şi utilităţi.

4740 afișări
Imaginea articolului Legea picnicului a fost promulgată. Ce nu avem voie să facem când ieşim la iarbă verde

Legea picnicului a fost promulgată. Ce nu avem voie să facem când ieşim la iarbă verde (Imagine: Marius Vasilica/Mediafax Foto)

Potrivit legii, vor fi special amenajate pentru picnic, pe domeniul public sau privat al statului sau al unităţilor administrativ-teritoriale, zone care vor fi dotate cu utilităţi şi facilităţi pentru această activitate şi în care aprinderea focului este permisă. Aceste zone vor fi indicate în parcuri şi în zonele limitrofe ale pădurilor situate în intravilanul localităţilor.

Persoanele care vor merge la picnic nu vor avea voie să spele obiectele folosite la această activitate în apele din vecinătatea zonei speciale amenajate, nu vor avea voie să hrănească animalele sălbatice, să distrugă plantele, să posteze semne sau mesaje. Aceştia vor trebui să păstreze liniştea şi să nu deranjeze comunităţile locale, să arunce deşeurile doar în locurile special amenajate, să aprindă focul doar în locurile special amenajate şi să-l supravegheze permanent, să lase locul curat şi nealterat, să nu arunce ţigări sau chibrituri aprinse în alte locuri decât cele special amenajate, să respecte bunele moravuri.

Nerespectarea prevederilor acestei legi se va pedepsi cu amenzi cuprinse între 100 şi 5.000 de lei. .

Proiectul defineşte picnicul ca "orice activitate de recreere desfăşurată în zone de afluenţă publică consacrate pe domeniul public sau privat al statului şi/sau al unităţilor administrativ- teritoriale de una sau mai multe persoane şi care presupune consumul de băuturi şi/sau alimente precum şi după caz aprinderea sau nu a focului".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici