Lider USR, agresat de un consilier PNL, în timp ce strângea semnături pentru Dan Barna

Preşedinte filialei USR Băleşti, judeţul Gorj, Florin Papuc, a sunat la 112, duminică seara, după ce ar fi fost agresat de un consilier local din cadrul PNL, în timp ce strângea semnături pentru candidatul la prezidenţiale Dan Barna. Poliţia a început o anchetă în acest caz.

1565 afișări
Imaginea articolului Lider USR, agresat de un consilier PNL, în timp ce strângea semnături pentru Dan Barna

Lider USR, agresat de un consilier PNL, în timp ce strângea semnături pentru Dan Barna

Preşedintele filialei USR Băleşti, Florin Papuc, susţine că a fost lovit la mână, îmbrâncit şi înjurat de un consilier PNL din localitate, duminică seara, în timp ce strângea semnături pentru candidatura lui Dan Barna la alegerile prezidenţiale. Acesta susţine că scandalul ar fi pornit după ce l-ar fi făcut „repetent” pe alesul PNL.

„Am fost atacat de un consilier PNL, la Stolojani, în comuna Băleşti, aproape de locuinţa dânsului. Strângeam semnături pentru Dan Barna şi a venit la mine brusc. M-a lovit peste mână, m-a jignit, m-a ameninţat, la faţă nu m-a lovit, că nu a putut, m-am apărat. Am zis că nu mă pun cu un om de 70 de ani, că nu facem noi scandaluri. De la ce a plecat? Eu, în nenumărate rânduri am spus despre dânsul că deţine funcţia de membru în Consiliul de Administraţie, la învăţământ, în Băleşti, fiind repetent de două ori în şcoala generală, că şi-a angajat fata în primărie când a venit consilier, deşi dânsul, cu trei ani în urmă, spunea că angajările în Primăria Băleşti se fac pe pile, pe cumetrii, tot el reclama atunci. Acum l-a deranjat. M-a prins aproape de locuinţa dânsului şi a atacat. Mi-au căzut telefonul, ochelarii, mapa cu semnături, pe rând. Am sunat la 112”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Florin Papuc, liderul USR Băleşti.

Poliţia a deschis o anchetă în acest caz.

„La data de 1 septembrie, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu au fost sesizaţi prin apelul 112 de către un bărbat de 36 de ani, din comuna Băleşti, despre faptul că, în cursul aceleiaşi zile, în timp ce se afla pe raza localităţii Băleşti, a avut un conflict spontan cu un bărbat de 67 ani, din aceeaşi localitate, care ar fi exercitat acte de violenţă asupra sa, iar prin îmbrâncire i-ar fi trântit telefonul mobil de sol, spărgându-i ecranul. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi distrugere”, a precizat, pentru MEDIAFAX, Victor Ţuhaşu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Biroul Politic Judeţean Gorj al Partidului Naţional Liberal a anunţat, luni, că va analiza situaţia de la Băleşti.

„Toţi militanţii PNL Gorj trebuie să evite astfel de situaţii şi să înţeleagă că sunt candidaţi sau reprezentanţi ai echipelor de campanie ale unor partide politice care vor încerca să ne provoace pentru a se face vizibili. Liderul USR Băleşti, implicat în acest incident, este recunoscut în comunitate ca fiind o persoană conflictuală, care a avut acest gen de comportamente şi în perioadele în care a activat la alte partide politice. Partidul Naţional Liberal, filiala Gorj, nu agreează astfel de comportamente, iar militanţilor PNL li se recomandă să nu răspundă provocărilor de acest gen din partea reprezentanţilor contracandidaţilor noştri”, se precizează într-un comunicat al PNL Gorj.

Taguri:
usr,
pnl,
agresat

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici