Liderul de sindicat al STB, despre încetarea grevei: Când pleacă directorul general

  • Protestul de la STB se va termina când vor dori angajaţii, a spus, joi, liderul de sindicat Vasile Petrariu, care afirmă că nu este o grevă organizată de sindicat, ci o acţiune a oamenilor care au dreptul de a decide „cât mai suportă”.
  • El a declarat că oamenii vor demisia directorului general.
916 afișări
Imaginea articolului Liderul de sindicat al STB, despre încetarea grevei: Când pleacă directorul general

Petrariu a spus că sindicatul este pregătit să negocieze în regim de urgenţă cu cel care va fi numit director general, în locul actualului director, Adrian Cîrţ, deşi protestul este al angajaţilor, nefiind organizat de sindicat.

„Noi vom relua discuţiile şi dialogul pentru că problema cea mai important este negocierea unui nou contract de muncă. Mai mult, salariaţii au foarte multe probleme legate de baza materială, condiţii de muncă şi aşa mai departe”, a spus Vasile Petrariu, care este şi consilier general PSD.

Acesta acuză actuala conducere că, în loc să încerce să tempereze acţiunea angajaţilor, a incitat. „Să vii tu, director general, astăzi, să inciţi şi să spui despre salariaţii tăi că sunt hoţi, că fură, că vând piese, în condiţiile în care tu n-ai fost în stare să faci o aprovizionare ritmică şi avem peste 300 şi ceva, aproape 400 de vehicule trase pe dreapta din cauza lipsei pieselor şi materialul, mie mi se pare că e ceva de neînchipuit”, a mai spus sindicalistul.

După ce Cîrţ a spus că se prelungeşte automat contractul colectiv de muncă în condiţiile stării de alertă, Petrariu a infirmat şi a spus că legea nu obligă la prelungirea contractului.

„Legea spune că contractul poate fi prelungit în situaţia în care nu este denunţat de părţi. E altceva”, a spus el.

Întrebat când va reveni STB pe traseu, Vasile Petrariu a spus că acest lucru se va întâmpla când directorul general va pleca.

Întrebat, în continuare, dacă va fi respectată decizia instanţei în condiţiile în care s-a depus o cerere la tribunal pentru suspendarea protestului şi reluarea activităţii, Vasile Petrariu a spus că încă nu are cunoştinţă despre acest lucru, „dar în final trebuie să înţelegem că oamenii sunt cei care hotărăsc. Situaţia a ajuns la extrem din cauza acestor domni care fac politică în loc să reprezinte interesele salariaţilor şi ai cetăţenilor, ei fac politica (...). Sindicatul nu a declanşat un conflict colectiv de muncă. (...) Şi angajaţii au această posibilitate de a decide cât pot să suporte ceea ce se întâmplă cu ei, pentru că totuşi nu putem specula. (...) În condiţiile în care angajaţii au decis ei că nu se mai poate, pentru că eu asta am făcut astăzi, am vrut să mă conving, să văd exact despre ce este vorba, iar oamenii au spus: noi am hotărât, suntem hotărâţi să mergem până la capăt”, a mai declarat liderul de sindicat.

Petrariu a mai spus că angajaţii vor şi salarii mai mari, în condiţiile în care salariul unui conducător de vehicul este în jur de 4.200 de lei brut, iar el lucrează sâmbete, duminici, sărbători legale şi ore suplimentare.

Conducerea STB a anunţat joi dimineaţă că va face plângeri penale unor lideri de sindicat şi va cere în instanţă suspendarea grevei ilegale. Directorul spune că, în cazul unei greve, ar trebui asigurate 30% din serviciile pe care STB le oferă în mod normal. STB are 10.600 de angajaţi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici