Liviu Dragnea, la ieşire din sala de judecată: Preţul era România! - VIDEO

Liviu Dragnea a ajuns, joi dimineaţa, la sediul instanţei supreme unde se dezbate contestaţia la executare formulată de fostul lider PSD. În cererea depusă la ICCJ, Dragnea cere eliberarea sa „de îndată”.

10016 afișări
Imaginea articolului Liviu Dragnea, la ieşire din sala de judecată: Preţul era România! - VIDEO

Liviu Dragnea a spus în faţa instanţei că decizia prin care a fost condamnat nu a fost una corectă şi se află în închisoare, deşi este nevinovat. Fostul lider PSD a spus că putea plăti un preţ pentru a ieşi din detenţie, însă nu a vrut să facă niciun compromis. „Preţul era România”, a spus el.

„Am crezut şi încă mai cred că un om poate fi condamnat de o instsnţă cu respectarea legii. CCR a zis clar că completurile de 3 sunt nelegale şi nu se poate vorbi de un proces echitabil şi de o hotărâre corectă la mine, indiferent de procedurile adoptate. S-a spus că vreau să ies cu orice preţ din închisoare. Nu vreau să ies cu orice preţ şi cred că stau nevinovat. Puteam să plătesc, dar nu am vrut să fac compromisuri”, a declarat Dragnea în faţa instanţei.

La ieşirea din sala de judecată, întrebat de jurnalişti ce a vrut să spună în legătură acest preţ, Dragnea a spus: „Preţul era România!”.Liviu Dragnea a fost condamnat, în mai 2019, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în dosarul privind angajările fictive de la DGASPC Teleorman.

În cererea care a fost depusă la Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie de avocaţii lui Dragnea se arată că fostul lider PSD formulează contestaţie la executare.

„Din Decizia CCR nr 417 din 03.07.2019 rezultă indiscutabil că sentinţa penală prin care contestatorul a fost condamnat la o pedeapsă privativă de libertate şi pe care acum o execută strict în temeiul acestei sentinţe (devenite definitive prin respingerea apelurilor pe latură penală) a fost pronunţată de un complet nelegal constituit, adică de o instanţă care nu este prevăzută de lege, cu violarea dreptului la un proces echitabil”, se arată în cererea depusă la ICCJ şi consultată de MEDIAFAX.

„Contestatorul (...) nu exercită vreo cale (ordinară sau extraordinară) de atac împotriva hotărârii definitive de condamnare, nu pune în discuţie temeinica şi/sau legalitatea sau autoritatea de lucru judecat ale hotărârii penale definitive de condamnare, ci solicită exclusiv eliberarea sa imediată, ca urmare a publicării oficiale a deciziei CCR care constituie o impiedicare la executare”, mai spune cererea.

Decizia CCR a fost publicată în Monitorul Oficial pe 10 octombrie 2019. Liviu Dragnea a fost condamnat, în mai 2019, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în dosarul privind angajările fictive de la DGASPC Teleorman.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici