Liviu Pop, despre statul paralel: E format din cei care cheamă la audieri anumiţi angajaţi ai ministerului. Rezist oricât insistă ei să mă determine să nu rezist

Liviu Pop, ministrul Educaţiei, a declarat duminică, la Iaşi, că statul paralel este format din acei oameni care cheamă angajaţi ai ministerului la audieri pentru a afla informaţii despre alţi angajaţi. Pop spune că va rezista, "oricât insistă ei să mă determine să nu rezist".

1037 afișări
Imaginea articolului Liviu Pop, despre statul paralel: E format din cei care cheamă la audieri anumiţi angajaţi ai ministerului. Rezist oricât insistă ei să mă determine să nu rezist

Liviu Pop, despre statul paralel: E format din cei care cheamă la audieri anumiţi angajaţi ai ministerului. Rezist oricât insistă ei să mă determine să nu rezist

„Sunt acei oameni care nu au curajul să vină în faţă să spună ce gânduri meschine au şi folosesc alţi oameni. Acei oameni care cheamă la audieri anumiţi angajaţi ai ministerului şi încearcă să afle de la ei informaţii despre alţi oameni ai ministerului. Şi mă opresc aici. Nu am găsit la Iaşi aceşti oameni şi sper să nu-i găsesc la Iaşi. Sunt unii pe la Bucureşti şi alţii pe la Târgu Mureş”, a răspuns Liviu Pop la o întrebare legată de statul paralel.

Acesta a continuat explicând că nu va ceda presiunilor acestor persoane.

„Şi rezist oricât insistă ei să mă determine să nu rezist. Şi nu voi ceda. În momentul în care lucrurile se vor precipita voi ieşi cu declaraţii. Până atunci îi las să se agite în zona lor, a statului paralel. Şi sper să nu transforme Ministerul Educaţiei într-un serviciu al Direcţiei Naţionale Anticorupţie”, a declarat Liviu Pop.

Comitetul Executiv Naţional al PSD a adoptat, vineri, cu unanimitate de voturi, o rezoluţie prin care este constatată existenţa unui ”stat paralel şi ilegitim”, care încearcă în mod abuziv să preia controlul asupra puterii legitim constituite prin alegeri libere şi corecte.

”PSD a analizat situaţia tensionată prezentă în spaţiul public din cauza numeroaselor informaţii despre abuzurile grave ale unor persoane care activează, au condus sau încă mai conduc instituţii publice de forţă şi care indică în mod clar existenţa unui aşa-numit «Stat Paralel şi Ilegitim», care încearcă să preia controlul asupra puterii politice, legitim constituită prin alegeri libere şi corecte, reprezentând un pericol de natură să îngrijoreze opinia publică”, se arată în rezoluţia adoptată în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, desfăşurată la Băile Herculane.

Liderii PSD constată existenţa mai multor ”vulnerabilităţi” ale statului de drept, care sunt speculate de „Statului Paralel şi Ilegitim” pentru a-şi impune controlul asupra puterii politice şi judecătoreşti. ”Rezultă că «Statul Paralel şi Ilegitim» foloseşte resursele financiare publice şi instrumentele specifice autorităţii de stat pentru a-i intimida, şantaja sau a-i înlătura pe decidenţii politici care susţin sau promovează modificările legislative menite să readucă puterile statului în matca lor constituţională, în acord cu principiile democratice şi cu drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului”, susţin social-democraţii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici