Localnic din Dorohoi către Băsescu: Îmi e scârbă să văd că veniţi şi vă uitaţi la nenorocirea noastră

Un bărbat din Dorohoi a cărui casă a fost distrusă de inundaţii i-a spus vineri preşedintelui Traian Băsescu, care a inspectat gospodăriile inundate, că îi este "scârbă" să vadă că acesta vine şi se uită la nenorocirea oamenilor, afirmând că ar fi preferat să vadă ingineri.

116 afișări
Imaginea articolului Localnic din Dorohoi către Băsescu: Îmi e scârbă să văd că veniţi şi vă uitaţi la nenorocirea noastră

Localnic din Dorohoi către Băsescu:Îmi e scârbă să văd că veniţi şi vă uitaţi la nenorocirea noastră (Imagine: Liliana Bujdei/Mediafax Foto)

"Îmi este scârbă când văd că veniţi şi vă uitaţi la nenorocirea noastră. Aş fi preferat să văd ingineri", a spus bărbatul din Dorohoi.

Traian Băsescu i-a atras atenţia acestuia că la faţa locului sunt prezenţi şi ingineri, iar bărbatul a continuat spunându-i că de 20 de ani se fac comisii şi constatări.

"Cine e vinovat pentru această viitură? Voiam să văd şi eu unul care să zică «domne, eu sunt inginerul ăla de la ape, am făcut o prostie, o greşeală tehnică, îmi dau demisia»", a spus bărbatul, făcând referire la faptul că în 28 iunie, când a venit viitura, nu i-a anunţat nimeni, însă a doua zi, când nu a mai fost viitură, autorităţile i-au pus în alertă pe oameni.

"Am muncit ca un sclav în străinătate. Toţi banii i-am adus în ţară şi aici îmi vine gunoiul la poartă. Sunt îndurerat şi mă doare inima când văd că ai mei patru copii nu au nici un viitor", a mai spus localnicul a cărui casă a fost distrusă de ape. Băsescu i-a replicat că au un viitor, "dar ne-am obişnuit să ne privim propriul viitor urât".

Bărbatul i-a mai reproşat preşedintelui birocraţia care există în instituţii şi faptul că atunci când au nevoie de serviciile funcţionarilor oamenii sunt trimişi de la un ghişeu la altul.

Preşedintele a fost de acord, spunând că "statul a devenit un devorator de bani".

"Statul trebuie simplificat, asta am zis şi în campanie", a afirmat Băsescu.

Şeful statului, alături de miniştrii Elena Udrea şi Gabriel Oprea, a vizitat mai multe case din Dorohoi afectate de viituri, unde oamenii l-au întrebat cine le va reface locuinţele, spunându-i că ei nu au locuri de muncă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici