Băsescu, întâmpinat la Dorohoi de sinistraţi care au început să plângă, strigând că nu mai au nimic

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns, vineri după-amiază, în jurul orei 17.00, în municipiul Dorohoi, grav afectat de inundaţii, fiind întâmpinat de oameni care au început să plângă şi să strige că nu mai au nimic.

139 afișări
Imaginea articolului Băsescu, întâmpinat la Dorohoi de sinistraţi care au început să plângă, strigând că nu mai au nimic

Băsescu, întâmpinat la Dorohoi de sinistraţi care au început să plângă, strigând că nu mai au nimic (Imagine: Liliana Bujdei/Mediafax Foto)

Băsescu a ajuns la Dorohoi însoţit de miniştrii Elena Udrea şi Gabriel Oprea.

Şeful statului a mers la câteva case din municipiul Dorohoi grav afectate de revărsarea apelor, iar la vederea acestuia oamenii au început să plângă şi i-au strigat că nu mai au nimic şi că nu au bani să îşi construiască noi locuinţe.

O femeie în vârstă a cărei casă a fost vizitată de preşedinte i-a strigat acestuia să nu mai taie pensiile şi alocaţiile, preşedintele răspunzându-i că nu s-au tăiat pensiile şi întrebând-o ce pensie are. Femeia i-a spus că are o pensie de 300 de lei, iar preşedintele a întrebat-o câţi ani a muncit. Femeia a răspuns că a muncit 12 ani, şeful statului replicând: "cam puţin pentru o viaţă de om".

Un alt localnic i-a cerut preşedintelui să îl ajute şi să îi dea o casă, iar acesta a răspuns: "Cine vă promite că vă face trei case minte. Haideţi să facem una".

Aproximativ 2.500 de locuinţe şi gospodării din judeţul Botoşani au fost inundate, în ultimele opt zile, de apele râurilor Prut, Siret, Jijia, Buhai şi Miletin, iar peste 3.800 de persoane au fost evacuate şi salvate, arată un bilanţ provizoriu transmis, vineri, de ISU.

Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, în perioada 22- 30 iunie au fost afectate mai multe localităţi din 43 de oraşe şi comune ale judeţului.

În total, au fost evacuate din calea apelor 3.800 de persoane. Mai mult de jumătate dintre persoanele evacuate sau salvate, 2.820, provin din municipiul Dorohoi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici