LOCURI DE MUNCĂ: Peste 17.000 de posturi sunt oferite la Bursa pentru absolvenţi

Peste 17.000 de posturi vacante sunt disponibile la nivel naţional în cadrul Bursei generale a locurilor de muncă pentru absovenţi, 4.220 dintre acestea fiind înregistrate în Capitală.

424 afișări
Imaginea articolului LOCURI DE MUNCĂ: Peste 17.000 de posturi sunt oferite la Bursa pentru absolvenţi

LOCURI DE MUNCĂ: Peste 17.000 de posturi sunt oferite la Bursa pentru absolvenţi (Imagine: Silviu Matei/ Mediafax Foto)

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în 25 septembrie erau anunţate aproximativ 17.000 de locuri de muncă pentru întreaga ţară, însă înscrierile au continuat până în momentul deschiderii evenimentului, astfel încât numărul total ar putea depăşi 20.000.

La Bursa locurilor de muncă din Capitală au depus oferte 140 de agenţi economici, din peste 1.500 contactaţi, aceştia având disponibile 4.220 de locuri de muncă.

Dintre acestea, 2.361 sunt pentru muncitori calificaţi, 1.129 pentru absolvenţi de studii medii, 397 pentru muncitori necalificaţi şi 333 pentru absolvenţii de studii superioare.

Pentru cei care au finalizat o formă de învăţământ universitară, principalele locuri de muncă oferite sunt de consilier vânzări şi asigurări, consilier financiar-bancar, director vânzări, inginer mecanic, manager, şef şantier, programator, analist financiar, manager proiect, expert în comerţ şi marketing, proiectant inginer construcţii şi inginer construcţii civile, industriale şi agricole.

Pentru studii medii sunt disponibile posturi de agent de vânzări, agent de asigurări, funcţionari informaţii client, agent comercial, agent imobiliar şi asistent manager.

Muncitorii calificaţi se pot angaja ca agent de securitate, agent de intervenţie pază şi ordine, lucrător comercial, operator confecţioner industrial îmbrăcăminte, operator la maşini unelte cu comandă numerică, şofer, sudor, lăcătuş mecanic, tâmplar universal, tinichigiu sau vânzător.

Pentru cei care nu au nicio calificare locurile de muncă oferite sunt de manipulant mărfuri, paznic, ambalator manual, încărcător-descărcător, lucrător salubrizare, muncitor necalificat la demolarea clădirilor sau muncitor necalificat la întreţinerea de drumuri, poduri şi baraje.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a fost prezentă la deschiderea Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi organizată în Capitală, aceasta discutând atât cu angajatorii, cât şi cu cei care îşi căutau locuri de muncă.

Ministrul a aflat astfel că persoane care au studii superioare sunt dispuse să accepte şi locuri de muncă destinate persoanelor cu studii medii doar pentru a avea o ocupaţie.

Mariana Câmpeanu a declarat că oferta este suficient de generoasă şi că oricine doreşte cu adevărat să muncească îşi poate găsi un loc pe piaţa muncii.

Ministrul a făcut un apel la tineri să se îndrepte către facultăţi tehnice, întrucât astfel de specialişti sunt mult mai căutaţi pe piaţa muncii din România.

Spre deosebire de ediţiile anterioare, când sute de persoane aşteptau la coadă înainte de deschidere, la Bursa pentru absolvenţi organizată vineri numărul de participanţi este mai mic. La deschiderea evenimentului, în faţa Palatului Copiilor, unde s-a organizat bursa de la Bucureşti, erau doar aproximativ 40 de persoane.

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi este organizată vineri în toate cele 81 de agenţii locale pentru ocuparea forţei de muncă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici