Lucrările la linia de cale ferată Bucureşti Nord-Aeroport ar putea fi amânate

Alexandru George Ivan, directorul general al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), a declarat marţi că lucrările la linia de cale ferată Bucureşti Nord-Aeroport se află la finalul etapei întâi şi ar putea fi amânate în funcţie de decizia instanţei în privinţa exproprierilor.

1625 afișări
Imaginea articolului Lucrările la linia de cale ferată Bucureşti Nord-Aeroport ar putea fi amânate

Exproprierile întârzie construcţia liniei de cale ferată Bucureşti Nord - Aeroport. Localnicii cer anularea Hotărârii de Guvern care pemrite CFR să le intre pe proprietate

"Din punct de vedere juridic, lucrările pot continua. În clipa de faţă continuă lucrările la intrarea în aeroport. Sunt aproape de finalitate cu etapa unu, urmând ca în etapa doi să se construiască o bretea de acces în aeroport pentru accesul pasagerilor. Etapa doi a fost strict condiţionată de crearea acestei bretele, pentru a nu afecta traficul pasagerilor la intrarea şi ieşirea din aeroport. (Breteaua de acces n.r.) nu va face decât să deflueze traficul, atât încât se vor efectua în continuare lucrările pentru pasajul de cale ferată. Lucrările vor începe imediat cum constructorul care are contract semnat cu CFR Infrastructură va termina etapa unu de făcut", explicat Ivan.

Întrebat când vor fi gata lucrările, acesta a spus că ar putea fi amânate de decizia instanţei după sesizările unor localnici care au solicitat anularea Hotărârii de Guvern în privinţa exproprierilor.

"Depinde de cât de mult vor fi suspendate lucrările. Dacă este vorba de o săptămână două, bănuiesc că acest constructor poate recupera timpii. Dar dacă este vorba despre o perioadă de timp mai lungă...Termenul lucrărilor este în primăvară, înainte de Euro 2020, adică în mai", a spus directorul CNAB.

Guvernul a adoptat, în iulie, Hotărârea care prevede aprobarea amplasamentului de pe raza oraşului Otopeni şi declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor private pentru realizarea liniei ferate dintre Aeroportul Internaţional Henri Coandă şi Gara de Nord.

Taguri:
tren,
feroviar,
aeroport

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici