Lumânări, flori în culorile Franţei şi drapelul în bernă - la Centrul Cultural Francez din Timişoara

Aproximativ 50 de persoane, între care reprezentanţi ai administraţiei locale şi judeţene, au aprins lumânări şi au adus flori în culorile steagului Franţei, iar drapelul statului francez a fost coborât în bernă la Centrul Cultural Francez din Timişoara, în semn de solidaritate cu poporul francez.

265 afișări
Imaginea articolului Lumânări, flori în culorile Franţei şi drapelul în bernă - la Centrul Cultural Francez din Timişoara

Lumânări, flori în culorile Franţei şi drapelul în bernă - la Centrul Cultural Francez din Timişoara (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Cele aproximativ 50 de persoane s-au adunat, luni seară, în faţa Centrului Cultural Francez pentru a depune lumânări, dar şi flori în culorile drapelului Franţei, la sediul Centrului Cultural Francez din Timişoara, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Printre cei prezenţi s-a numărat şi consulul onorific al Franţei la Timişoara, Cosmin Brânzan, care a spus că simte solidaritatea românilor şi că prietenii săi din Franţa i-au transmis că nu se vor lăsa impresionaţi de tragedia de vineri seară şi că îşi vor desfăşura în mod normal activitatea de zi cu zi.

”Din punct de vedere uman am simţit o coeziune, un spirit din partea prietenilor, colegilor din România, o îngrijorare şi mai ales o solidaritate cu Franţa şi poporul francez deoarece principiile Uniunii Europene şi ale democraţiei au fost profund zguduite prin acest atentat în care oameni nevinovaţi au fost ucişi. Ultima dată am fost în octombrie, la Paris, şi merg aproape lunar. Paris e un oraş în mişcare, în care e o atmosferă relaxată. Pentru mine a fost un şoc să văd imagini cu străzi goale în Paris. Prietenii şi colegii mei de acolo au spus că viaţa îşi urmează cursul şi că nu se vor lăsa impresionaţi de aceste acţiuni şi au decis, cu anumite măsuri de precauţie să îşi desfăşoare activitatea normal”, a declarat Cosmin Brânzan.

Printre cei prezenţi în faţa Centrului Cultural Francez din Timişoara s-au numărat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Floian Zanfir, prefectul Eugen Dogariu, viceprimarul Dan Diaconu, dar şi fostul consul onorific al Franţei la Timişoara, Dan Bedros.

Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, citat de publicaţia Le Figaro, a anunţat că 23 de persoane au fost reţinute luni dimineaţă şi 31 de arme au fost confiscate de autorităţile franceze, în urma percheziţiilor administrative făcute în mai multe oraşe din Franţa. Percheziţiile au avut loc în urma atentatelor teroriste din Paris, produse în şase zone ale oraşului şi revendicate de gruparea Stat Islamic. Bilanţul provizoriu arăta 129 de morţi şi 352 de răniţi, dintre care 99 în stare gravă.

În Franţa au fost decretate trei zile de doliu naţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici