Luna iunie, cea mai călduroasă din istoria planetei. Diferenţele de temperatură sunt foarte mari

Luna trecută a fost cea mai călduroasă lună iunie înregistrată vreodată pe planetă. Diferenţele de temperatură în comparaţie cu lunile din alţi ani sunt foarte mari şi arată efectele încălzirii globale, susţin specialiştii citaţi de CNN.

222 afișări
Imaginea articolului Luna iunie, cea mai călduroasă din istoria planetei. Diferenţele de temperatură sunt foarte mari

Luna iunie, cea mai călduroasă din istoria planetei. Diferenţele de temperatură sunt foarte mari

Luna trecută, temperatura Pământului a depăşit toate recordurile, în condiţiile în care un val de căldură extremă a pârjolit sudul SUA şi Mexicul, iar căldura oceanelor a atins niveluri alarmante, arată un nou raport.

Analiza realizată de Serviciul Copernicus pentru Schimbări Climatice al Uniunii Europene a constatat că luna trecută a fost cea mai fierbinte lună iunie de pe planetă, cu o „marjă substanţială" peste recordul anterior, stabilit în 2019.

Nouă dintre cele mai fierbinţi luni iunie au avut loc în ultimii 10 ani, ceea ce demonstrează că planeta parcurge o criza climatică cauzată de om, susţine agenţia UE.

Copernicus a mai constatat că temperaturile de la suprafaţa oceanelor au fost cele mai calde înregistrate vreodată pentru luna iunie, provocate în principal de un val de căldură în Atlanticul de Nord şi de apariţia fenomenului El Niño în Pacific.

Rezultatele analizei au fost publicate la puţin timp după ce planeta s-a confruntat cu cea mai călduroasă zi înregistrată vreodată. Recordul a fost înregistrat în această săptămână în ziua de luni, iar marţi nivelul a fost din nou depăşit.

„Este alarmant. Este greu de imaginat cum vor fi verile pentru copiii şi nepoţii noştri în următorii 20 de ani. Exact aşa arată încălzirea globală", a declarat pentru CNN Jennifer Marlon, climatolog la Yale School of Environment.

Oamenii de ştiinţă au avertizat că aceste temperaturi record poartă amprentele crizei climatice. Pentru a înrăutăţi situaţia, fenomenul El Niño a reapărut în acest an şi are un impact puternic asupra climei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici