MAE: Ambasada României la Kiev nu a primit cereri de protecţie consulară de la cetăţeni români

Ambasada României la Kiev nu a primit solicitări de protecţie consulară din partea cetăţenilor români care se află pe teritoriul Ucrainei, a precizat MAE, la solicitarea MEDIAFAX.

231 afișări
Imaginea articolului MAE: Ambasada României la Kiev nu a primit cereri de protecţie consulară de la cetăţeni români

MAE: Ambasada României la Kiev nu a primit cereri de protecţie consulară de la cetăţeni români (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

"Ambasada României la Kiev nu a primit solicitări de asistenţă şi protecţie consulară din partea cetăţenilor români care se află pe teritoriul Ucrainei, dar este pregătită să vină în întâmpinarea unor asemenea solicitări în mod prioritar", se arată în răspunsul MAE.

Potrivit Ministerului de Externe, din informaţiile deţinute de către misiunea diplomatică până la momentul de faţă, în evenimentele recente, soldate cu victime în Kiev, nu au fost implicaţi cetăţeni români.

Totodată, MAE precizează că Ambasada României la Kiev îşi menţine programul obişnuit de lucru.

Confruntări violente au izbucnit marţi la Kiev între manifestanţi care susţin opoziţia şi poliţişti. Ele au continuat în noaptea de marţi spre miercuri.

Potrivit Ministerului ucrainean de Externe, violenţele s-au soldat cu 25 de morţi.

Agenţia Interfax-Ukraine anunţă că Ministerul Apărării a mobilizat trupe de la diferite baze militare în vederea consolidării securităţii unor depozite de armament şi instalaţii militare.

"Din cauza agravării situaţiei sociopolitice în ţară şi în vederea prevenirii unor furturi din depozite de armament şi unor echipamente militare, forţele armate ale Ucrainei au efectuat paşi în vederea sporirii securităţii arsenalelor, bazelor şi depozitelor militare şi altor instalaţii militare", a declarat, miercuri, un purtător de cuvânt al ministerului pentru agenţie.

Ministerul ucrainean al Apărării a dezminţit informaţii potrivit cărora sunt trimise trupe la Kiev pentru a participa la operaţiuni de dispersare în Piaţa Independenţei (Maidan). "Informaţia potrivit căreia sunt trimise trupe să disperseze (protestatarii din Piaţa Independenţei sau Maidan) sunt neadevărate", a subliniat acesta.

Fostul ministru ucrainean al Apărării Anatolii Hriţenko a anunţat anterior, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, că actualul ministru al Apărării, Pavlo Lebedev, a ordonat ca trupe din alte regiuni să fie trimise la Kiev.

Trupele sunt deplasate între unităţi militare cu scopul consolidării securităţii depozitelor de armament şi a altor instalaţii militare, a insistat ministerul. "Din cauza exacerbării situaţiei sociopolitice în ţară, forţele armate ucrainene întăresc securitatea arsenalelor, bazelor, depozitelor şi altor instalaţii militare cu scopul de a preveni furturi de muniţie şi bunuri militare din depozite", a declarat serviciul de presă al Ministerului Apărării pentru Interfax-Ukraine.

Potrivit unor informaţii, ministerul intenţionează să sporească măsurile de securitate la depozitele aparţinând forţelor aeriene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici