MAE avertizează românii să evite deplasările în Algeria şi Tunisia

MAE a actualizat alertele de călătorie de pe site-ul instituţiei, avertizând cetăţenii români să evite deplasările care nu sunt necesare în Algeria, ţară afectată în ultima lună de atentate teroiste, dar şi în Tunisia, unde autoritţile au decis prelungirea stării de urgenţă pe tot teritoriul ţării.

224 afișări
Imaginea articolului MAE avertizează românii să evite deplasările în Algeria şi Tunisia

MAE avertizează românii să evite deplasările în Algeria şi Tunisia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

MAE recomandă cetăţenilor români care se deplasează totuşi în Algeria să manifeste o atenţie sporită în locurile publice. Ministerul avertizează că în luna noiembrie 2011 au avut loc o serie de atentate teroriste în provinciile Tizi Ouzou, Bouira, Boumerdes şi Skikda, cunoscute drept zone predilecte ale grupurilor islamice, iar în aceste condiţii "ameninţarea teroristă şi pericolul răpirii unor persoane, inclusiv cetăţeni străini, rămân actuale".

Ministerul le aminteşte totodată românilor care se deplasează în Algeria în pofida acestor recomandări să anunţe la ambasadă prezenţa lor în regiune, comunicându-şi coordonatele pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă. MAE avertizează de asemenea cetăţenii români care ignoră avertismentele şi se deplasează în zone de risc că o fac pe propria răspundere şi vor suporta consecinţele unor astfel de călătorii, având în vedere că posibilităţile de intervenţie ale misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare în astfel de zone sunt reduse. De asemenea, Ministerul recomandă insistent încheierea de asigurări de călătorie, medicală şi de viaţă.

Aceleaşi recomandări au fost făcute de MAE şi pentru românii care aleg să călătorească în Tunisia, ţară în care Ministerul avertizează că autorităţile au decis prelungirea stării de urgenţă.

Ministerul precizează că se remarcă o înrăutăţire a situaţiei de securitate la frontiera tuniso-libiană, ceea ce a condus la închiderea totală sau parţială a punctelor de trecere a frontierei de la Ras Jedir şi Dehibat şi că, în funcţie de situaţiile concrete existente pe plan local, restricţiile de circulaţie pot fi reinstituite temporar în anumite localităţi din sudul ţării.

De asemenea, zborurile spre Tripoli ale companiei aeriene Tunisair au fost temporar întrerupte.

Pentru cetăţenii români care doresc să treacă graniţa spre Libia MAE recomandă şi verificarea alertelor şi condiţiilor de călătorie pentru Libia înaintea deplasării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici