MAE îi atenţionează pe cei care călătoresc în Turcia asupra unor posibile manifestaţii stradale

MAE informează cetăţenii români asupra unor posibile manifestaţii stradale în Turcia şi a riscului apariţiei unor ciocniri violente între manifestanţi, pe fondul opiniilor divergente privind modul de acţiune împotriva organizaţiei teroriste Statul Islamic din Siria şi Levant (ISIL).

100 afișări
Imaginea articolului MAE îi atenţionează pe cei care călătoresc în Turcia asupra unor posibile manifestaţii stradale

MAE îi atenţionează pe cei care călătoresc în Turcia asupra unor posibile manifestaţii stradale (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români asupra unor posibile manifestaţii stradale, în perioada 10-12 octombrie 2014, în zonele centrale ale marilor oraşe, şi a riscului apariţiei unor ciocniri violente între manifestanţi, pe fondul opiniilor divergente privind modul de acţiune împotriva organizaţiei teroriste Statul Islamic din Siria şi Levant (ISIL)", potrivit unei atenţionări de călătorie transmise vineri.

În acest sens, MAE recomandă cetăţenilor români care călătoresc în Turcia să evite deplasările în zonele centrale şi principalele pieţe ale oraşelor, să urmărească anunţurile postate pe site, precum şi mass-media locală.

De asemenea, se recomandă cetăţenilor români să manifeste prudenţă în cazul în care sunt surprinşi în imediata apropiere a unor manifestaţii de protest şi să acorde atenţie traseelor pe care se deplasează, respectând recomandările autorităţilor locale.

Manifestaţiile prokurde desfăşurate începând de luni în Turcia s-au soldat cu cel puţin 31 de morţi şi 360 de răniţi, dintre care 139 de poliţişti, a anunţat ministrul turc de Interne, Efkan Ala, citat de AFP.

Forţele de ordine au reţinut 1.024 de persoane, iar 58 au fost puse sub acuzare, a precizat Ela, adăugând că numeroase instituţii şi magazine au suferit daune.

"Această serie de violenţe trebuie să înceteze imediat; toată lumea trebuie să se implice pentru oprirea violenţelor", a adăugat ministrul.

Violenţele au izbucnit luni seară, după ce principalul partid kurd a lansat un apel la proteste faţă de refuzul Guvernului de la Ankara de a interveni militar împotriva militanţilor grupului terorist Stat Islamic care asediază oraşul sirian Kobané, situat la frontiera cu Turcia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici