MAE îi avertizează pe români: Părăsiţi imediat Coasta de Fildeş!

Ministerul Afacerilor Externe îi atenţionează pe cetăţenii români să evite călătoriile în Coasta de Fildeş, în timp ce persoanele care se află pe teritoriul acestui stat sunt sfătuite să părăsească imediat zona.

69 afișări
Imaginea articolului MAE îi avertizează pe români: Părăsiţi imediat Coasta de Fildeş!

MAE îi avertizează pe români: Părăsiţi imediat Coasta de Fildeş! (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cetăţenii români care se află în Coasta de Fildeş sunt sfătuiţi să se adreseze de urgenţă ambasadei României în Senegal şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând coordonatele personale astfel încât să fie permanent informaţi în legătură cu posibilităţile de asistenţă consulară şi cu situaţia din zonă.

Potrivit MAE, situaţia de securitate din Coasta de Fildeş este instabilă, înregistrându-se ciocniri armate şi violenţe inclusiv împotriva civililor.

MAE, prin intermediul Ambasadei României în Senegal, monitorizează, în permanenţă, situaţia de securitate din acest stat.

Cetăţenii români care ignoră avertismentele MAE şi se deplasează în zone de risc, sunt atenţionaţi că o fac pe propria răspundere şi vor suporta consecinţele unor astfel de călătorii, având în vedere că posibilităţile de intervenţie ale misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare în astfel de zone sunt reduse.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici