MAE: Printre victimele atentatului din Bulgaria nu sunt cetăţeni români

Ministerul Afacerilor Externe informează, în urma verificărilor efectuate, că printre victimele atentatului din localitatea Burgas, din Bulgaria, nu sunt cetăţeni români.

312 afișări
Imaginea articolului MAE: Printre victimele atentatului din Bulgaria nu sunt cetăţeni români

MAE: Printre victimele atentatului din Bulgaria nu sunt cetăţeni români (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"În urma atentatului din localitatea Burgas, Bulgaria, soldat cu victime omeneşti, Ambasada României la Sofia a contactat autorităţile locale pentru a verifica dacă printre victime se află cetăţeni români. Din verificări a rezultat că printre victimele atentatului nu sunt cetăţeni români", a precizat MAE, miercuri seară, într-un comunicat.

MAE "condamnă cu fermitate atentatul terorist produs la Burgas, căruia i-au căzut victime turişti israelieni aflaţi în Bulgaria şi îşi exprimă susţinerea şi compasiunea pentru familiile acestora".

Potrivit unui comunicat transmis miercuri seară de MAE, ministerul doreşte totodată să transmită un mesaj de solidaritate cu autorităţile şi cetăţenii din Israel şi Bulgaria şi reafirmă angajamentul României în lupta împotriva terorismului la nivel internaţional.

"MAE respinge cu toată fermitatea manifestările de violenţă şi cruzime pentru care nu poate exista nicio justificare", se mai arată în comunicat.

Aeroportul din Burgas a fost închis, toate zborurile fiind deviate pe aeroportul din Varna, menţionează sursa citată.

Bilanţul atentatului din Bulgaria este de cel puţin şase morţi şi 32 de răniţi, două persoane fiind în comă, conform Ministerului bulgar de Interne, citat de AFP.

Conform postului bulgar BNR, care avansează ipoteza unui atac-sinucigaş, bilanţul atentatului ar putea creşte. Unele surse bulgare avansaseră ipoteza de şapte morţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici