MAE: Un grup de cinci cetăţeni români a fost repatriat, la cerere, din Siria

Ministerul de Externe informează că un grup de cinci cetăţeni români a fost repatriat, joi, la cerere, din Siria, cu sprijinul misiunilor diplomatice ale României la Damasc şi Beirut, precum şi cu cel al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM), biroul Damasc.

153 afișări
Imaginea articolului MAE: Un grup de cinci cetăţeni români a fost repatriat, la cerere, din Siria

MAE: Un grup de cinci cetăţeni români a fost repatriat, la cerere, din Siria (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Formalităţile de tranzitare a frontierelor siriană şi libaneză au fost efectuate, miercuri, cu sprijinul misiunii din Damasc, iar deplasarea din Siria în Liban, până la aeroportul din Beirut, s-a făcut cu un autobuz pus la dispoziţie de OIM.

Cei cinci cetăţeni români au sosit la Bucureşti în cursul dimineţii de joi.

"Măsura face parte din procedurile de sprijin consular acordat de MAE, prin Ambasada României la Damasc, în limitele competenţelor sale. Misiunea României în Siria este în permanent contact cu cetăţenii români din zonele de conflict, acordându-le sprijinul necesar, pentru facilitarea comunicaţiilor, sprijin logistic şi de aprovizionare, în funcţie de situaţia specifică în care se găsesc aceştia. De asemenea, eliberează documente de călătorie şi asigură serviciile consulare necesare, după caz", se precizează în comunicat.

MAE reiterează, totodată, solicitarea către cetăţenii români prezenţi pe teritoriul Siriei să contacteze Ambasada României la Damasc pentru a-şi înregistra prezenţa, astfel încât să poată beneficia de asistenţă consulară.

"În cadrul Departamentului Consular din MAE funcţionează o linie telefonică dedicată +40.21.319.21.37 la care cetăţenii români afectaţi de actuala situaţie din Siria pot suna 24/24, pentru asistenţă şi informaţii consulare", menţionează sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici