Mai multe ONG-uri fac plângere la CNCD împotriva lui Ludovic Orban

Coaliţia anti-discriminare, din care fac parte mai multe ONG-uri, printre care Agenţia de Monitorizare a Presei, Centrul de Resurse Juridice şi APADOR-CH, au depus, miercuri, o plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, împotriva lui Ludovic Orban.

36 afișări
Imaginea articolului Mai multe ONG-uri fac plângere la CNCD împotriva lui Ludovic Orban

Mai multe ONG-uri fac plângere la CNCD împotriva lui Ludovic Orban (Imagine: Mediafax Foto)

Mircea Toma, preşedintele Agenţiei de Monitorizare a Presei, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că a fost depusă, la CNCD, o plângere împotriva lui Ludovic Orban pe motiv că a utilizat cu un sens defăimător cuvinte ca "ţigan", "prostituate", "beţivani" şi "drogaţi".

Din Coaliţia anti-discriminare fac parte organizaţiile Agenţia de Monitorizare a Presei, Alianţa Civică a Romilor din România, APADOR-CH, Asociaţia ACCEPT, Centrul FILIA, Centrul Parteneriat pentru Egalitate, Centrul de Resurse Juridice, Institutul de Politici Publice, Liga Pro Europa şi Romani CRISS. Plângerea de la CNCD este semnată şi de Asociaţia Pro Democraţia.

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, la sfârşitul săptămânii trecute, că electoratul lui Traian Băsescu este format din "alcoolici, ţigani şi probabil prostituate".

"Eu aş rezuma aşa: cine votează cu Băsescu, alcoolici, ţiganii (...) prostituatele, probabil, deşi mă îndoiesc că prostituatele vor vota cu Băsescu, având în vedere cum arată (şeful statului - n.r.)", a declarat Ludovic Orban, citat de Realitatea TV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici