Mai mulţi bătrâni au fost evacuaţi după un incendiu la Căminul pentru persoane vârstnice din Nuşeni, Bistriţa-Năsăud

11 bătrâni au fost evacuaţi, în noaptea de miercuri spre joi, după ce un imobil al Căminului pentru persoane vârstnice din Nuşeni, judeţul Bistriţa-Năsăud, a fost afectat de un incendiu. Angajaţii căminului i-au evacuat pe bătrâni până la sosirea pompierilor, o angajată fiind transportată la spital.

268 afișări
Imaginea articolului Mai mulţi bătrâni au fost evacuaţi după un incendiu la Căminul pentru persoane vârstnice din Nuşeni, Bistriţa-Năsăud

Mai mulţi bătrâni au fost evacuaţi după un incendiu la Căminul pentru persoane vârstnice din Nuşeni, Bistriţa-Năsăud

Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, un incediu a izbucnit, în noaptea de miercuri spre joi, la un imobil al Căminului pentru persoane vârstnice din Nuşeni, judeţul Bistriţa-Năsăud, bătrânii aflaţi în interior fiind evacuaţi rapid de angajaţii centrului, până la sosirea pompierilor, transmite corespondentul Mediafax..

În timpul evacuării o femeie, angajată a Centrului de bătrâni s-a intoxicat cu fum fiind transportată la spital.

“La incendiul de la căminul pentru persoane vârstnice din localitatea Nuşeni intervine Garda de Intervenţie Beclean cu autospeciale de stingere şi un echipaj de prim ajutor SMURD şi SVSU Nuşeni. Persoanele din interior au fost evacuate, prima intervenţie a fost asigurată de personalul de la locul de muncă cu mijloace de prima intervenţie, iar pompierii acţionează pentru lichidarea ultimelor focare care au generat un fum gros şi dens” a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, Marius Rus.

În căminul pentru persoane vârstnice de la Nuşeni se află cazaţi peste 70 de bătrâni, în mai multe imobile, în cel afectat de incediul fiind 11 persoane.

Pompierii au stabilit că incendiul a pornit dintr-o cameră aparţinând personalului, în timpul intervenţiei de evacuare o femeie, angajată a centrului intoxicându-se cu fum.

“O persoană de sex feminin, angajată a căminului a suferit afirmativ o uşoară intoxicatie cu fum pe timpul evacuarii persoanelor vârstnice din imobil, iar echipajul de prim ajutor SMURD îi administrează oxigen. Femeia a fost preluată de echipajul SMURD de la Garda de Intervenţie Beclean va fi transportată la UPU SMURD Bistriţa” a mai declarat Marius Rus.

Pompierii au reuşit să lichideze rapid incendiul, care a afectat o cameră aparţinând personalului, o baie şi un hol, cauza probabilă a incendiului fiind în curs de stabilire.

Celor 11 persoane vârstnice evacuate li s-au pus la dispoziţie alte spaţii, în cadrul complexului.

Taguri:
bistriţa,
incendiu,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici