Maior: Modelul SRI este unul de succes, de ce să schimbăm ceva ce merge bine?

Directorul SRI George Maior a declarat, duminică, că modelul SRI este unul de succes şi că nu vede de ce ar trebui schimbat ceva ce merge bine, referindu-se la controlul parlamentar asupra serviciilor de informaţii.

777 afișări
Imaginea articolului Maior: Modelul SRI este unul de succes, de ce să schimbăm ceva ce merge bine?

Maior: Modelul SRI este unul de succes, de ce să schimbăm ceva ce merge bine? (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

"Orice dezbatere este benefică.Dacă lucrurile au mers bine şi modelul SRI şi din punct de vedere al trasnformării, al capacităţii de informare, de a înţelege realităţile este unul de succes, nu văd de ce ar trebui să schimbăm ceva ce ar merge bine", a apreciat Maior, întrebat în legătură cu afirmaţiile premierului Victor Ponta în acest sens.

Maior a mai spus, la Realitatea Tv, că este dreptul politicienilor de iniţia astfel de dezbateri, dar că îi "pare rău" că aceştia sunt încă sunt marcaţi de tarele trectului.

"Îmi pare rău că la noi încă suntem marcaţi de tarele trecutului când abordăm asemenea dezbateri în spaţiul parlamentar şi în spaţiul opiniei publice, astfel încât rămânem blocaţi cu acele legi din anii '91 referitoare la servicii şi nu înţelegem că societatea a evoluat, lumea a evoluat, provocările la adresa societăţii sunt mult mai complexe şi uneori suntem lipsiţi de instrumentele necesare pentru a ne realiza misiunea de apărare a securităţii naţionale", a declarat directorul SRI.

Întrebat dacă este mulţumit de "vara referendumului", Maior a spus că a cooperat foarte bine cu preşedintele României în decursul timpului, la fel şi cu prim- miniştrii care s-au succedat - Călin PopescuTăriceanu, Emil Boc, Victor Ponta, aceasta confirmând că SRI a fost "imparţial".

El a mai spus că nu au fost presiuni la adresa SRI şi că a avut multă independenţă în relaţiile cu preşedintele şi cu şefii de guvern în gestionarea treburilor interne.

George Maior a arătat, întrebat de ascultarea telefoanelor, că SRI realizează aceste operaţiuni în cadrul structurilor legale, cu un control judecătoresc, al comisiei parlamentare şi că nu este interesat de viaţa privată a persoanelor, acest tip de informaţie nefiind transmise beneficiarilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici