Majoritatea proiectelor suspendate de Prefectură au fost din nou aprobate de CGMB

Majoritatea proiectelor aprobate de fosta majoritate PNL-PDL din Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) şi suspendate de Prefectura Capitalei au fost votate şi aprobate din nou, joi, de noua majoritate PSD - PC - PP-DD din consiliu.

158 afișări
Imaginea articolului Majoritatea proiectelor suspendate de Prefectură au fost din nou aprobate de CGMB

Majoritatea proiectelor suspendate de Prefectură au fost din nou aprobate de CGMB (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Printre aceste proiecte se află cel privind reorganizarea Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice Bucureşti (RADET) în societate, cel privind sistemul de transport cu bicicleta în zona centrală a Capitalei, refacerea podului Mihai Bravu, finalizarea staţiei de epurare Glina şi planuri urbanistice zonale.

Printre proiectele aprobate se numără şi planul urbanistic de detaliu (PUD) pentru imobilul din Şoseaua Kiseleff nr. 45-45A, din sectorul 1, aflat în raza de protecţie a monumentelor istorice. Prin acest PUD, se pot ridica în acel loc imobile cu două, respectiv trei etaje, beneficiarul acestui plan fiind societatea Resident Kiseleff 45 SRL şi persoana fizică Lucia Cherecheş.

Pe de altă parte, având în vedere că noua majoritate are în prezent 33 de consilieri, nu au putut fi aprobate proiectele care pot trece numai cu voturile favorabile a două treimi dintre consilierii generali, respectiv un număr de 36 de voturi pentru.

Astfel nu au putut fi aprobate din nou proiectul pentru avizarea suprafeţei administrative a viitorului Parc Natural Văcăreşti sau cel pentru transmiterea în folosinţă gratuită a imobilului din strada Berthlot nr. 90, sector 1, către Primăria Capitalei, imobil în care ar fi urmat să fie depozitată arhiva instituţiei.

Nici proiectele de infrastructură nu au putut fi aprobate, dintre acestea făcând parte cel pentru rebilitarea sistemului rutier şi a liniei de tramvai pe bulevardul Liviu Rebreanu, cel pentru declanşarea procedurilor de expropiere pentru imobilele situate pe amplasamentul lucrării Penetraţie Bulevard Timişoara, lucrările de lărgire a şoselei Fabrica de Glucoză sau proiectul Penetraţiei Splaiul Independenţei - Ciurel - Autostrada Bucureşti-Piteşti - etapa I.

După aproximativ cinci ore şi jumătate de la debutul şedinţei, adică în jurul orei 18.30, consilierii generali au luat o pauză, după care nu au mai revenit în sală deşi pe ordinea de zi mai erau de votat proiecte.

PSD, PC şi reprezentanţi ai PP-DD au format, joi, o nouă majoritate în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, care are 33 de consilieri şi este formată din reprezentanţii PSD şi PC (27 în total), la care se adaugă cei trei consilieri excluşi din PDL şi alţi trei proaspăt validaţi din partea PP-DD. În opoziţie sunt reprezentanţii PDL şi PNL, în total 21 de consilieri.

Guvernul a adoptat, în 28 august, o ordonanţă de urgenţă ce permite migraţia aleşilor locali pentru 45 de zile fără ca aceştia să-şi piardă mandatul. Actul normativ a fost publicat marţi în Monitorul Oficial, intrând în vigoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici