Mama femeii ţinută captivă 10 ani într-o baracă: Am vorbit cu ea la telefon în această seară. Nu am vorbit cu ea în ultimii zece ani

Mama femeii ţinută captivă zece ani într-o baracă din localitatea Gizzeria, situată în sudul Italiei, Maria Trofoşilă, spune că a vorbit cu fiica ei la telefon în această seară. Bărbatului care a ţinut-o sechestrată pe fiica ei îi doreşte nu moartea, ci să stea în închisoare, fără mâncare.

7090 afișări
Imaginea articolului Mama femeii ţinută captivă 10 ani într-o baracă: Am vorbit cu ea la telefon în această seară. Nu am vorbit cu ea în ultimii zece ani

Mama femeii ţinută captivă 10 ani într-o baracă: Am vorbit cu ea la telefon în această seară

Maria Trofoşilă, mama femeii ţinută captivă zece ani într-o baracă din Italia, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că vestea găsirii acesteia i-a provocat un şoc.

”Şi bucurie, şi necaz, la felul în care a fost ţinută. Este şi bucuria că trăieşte, pentru că pentru mine a fost o disperare în atâţia ani de zile. (...) Am vorbit cu ea la telefon în această seară, mi-a dat-o la telefon de la Consulatul Italiei, prea multe cuvinte nu a putut vorbi, că ea nu mai vorbeşte româneşte prea bine. Mi-a mai tradus domnul de acolo, mi-a spus să o lăsăm mai calm, nici eu nu mă simţeam prea bine, doar ce venisem de la Poliţie. A zis că mă vor suna şi mă vor ţine la curent cu toate detaliile”, a spus Maria Trofoşilă.

Potrivit femeii, Mihaela este într-un centru de plasament şi nu poate veni în România pentru că are doi copii pentru care nu are acte.

”E în siguranţă. Are doi copii, unul de trei ani şi celălalt de nouă ani, eu nu-i ştiu, pentru că nu am vorbit deloc. Ea mai are un copil aici, la Constanţa, l-a lăsat aici când a plecat, din concubinaj. Copilul ei avea doi ani când a plecat la muncă, ea avea 19 ani. Acum, băiatul este la tatăl lui, după ce l-am crescut eu până la doi ani. Ea niciodată nu a pomenit că ar avea pe cineva acolo. Nu am vorbit cu ea în ultimii zece ani. Ultima dată nu a putut să vorbească, se auzeau voci de bărbaţi, ea plângea şi îmi spunea că e ea, apoi s-a întrerupt şi nu am mai dat de ea până astăzi. Eu speranţa nu o pierdusem, simţeam că e în viaţă, undeva”, povesteşte femeia.

Maria Trofoşilă a afirmat că ea este din Iaşi, dar a plecat la Constanţa când fiica ei avea cinci luni, pentru că s-a despărţit de partebnerul de viaţă întrucât părinţii acestuia nu o acceptau.

”Am o soră la Constanţa şi am venit aici, pentru că nu am vrut să-mi supăr părinţii, să le spun adevărul şi am rămas aici. Am mai făcut două fete în afară de ea, care sunt la casele lor. Am aflat apoi că tatăl ei a murit într-un accident rutier. Ne-am despărţit pentru că nu am fost acceptată de părinţii lui, sora mea a zis să merg la ea în Dobrogea cu fata, ca să nu o supăr pe mama, că era bolnavă. Părinţii mei au murit. Cristina Maricela se numeşte fata mea din Italia. Are 29 de ani, a plecat la 19. Ea nu a avut o viaţă uşoară, de aceea a plecat. (...) A zis că merge să facă rost de bani, să meargă în Italia, ca bonă, nu pentru altceva. A plecat cu nişte vecine de prin Iaşi. Fostul ginere ştie, el are mai multe amănunte. De patru ani nu m-a lăsat nici să-mi văd copilul, pentru că mă acuza că eu ştiu de ea şi nu vreau să spun. El zicea că vorbim la telefon şi nu îi spun lui. O aştept acasă, să vină în ţară la mine. Deocamdată nu prea putea să vorbească, are probleme de sănătate. Nu a putut vorbi prea multe. Am văzut cum a fost ţinută. Vreau să o văd acasă, că am suportat atâtea. Cei care i-au făcut asta, nici nu ştiu ce pedeapsă să primească. Nu ştiu la ei cum este, dar să nu-i pună pistolul la cap, ci să-l ducă la închisoare, să stea fără mâncare şi fără nimic să vadă cum e. Să îl chinuiască, de ce a chinuit o fată care era pâinea lui Dumnezeu, un copil cuminte, a învăţat foarte bine, nu a plecat pentru alte treburi, a plecat de necaz de acasă. Nu aveam condiţii bune, ne trebuia o casă a noastră. Eu stau şi acum cu chirie, m-am despărţit de tatăl copiilor. M-a lăsat cineva să stau într-o casă, nu e a mea. Nu am curent, dar mi-am făcut condiţii cât de cât, dar să vină acasă. Ar avea unde să locuiască”, a povestit femeia.

Primarul localităţii Cerchezu (judeţul Constanţa), Ştefan Chelaru, unde trăieşte mama femeii, a declarat, la rândul lui, corespondentului MEDIAFAX, că familia este dezorganizată. Potrivit edilului, Maria Trofoşilă trăieşte în concubinaj.

Ea este căsătorită, dar trăieşte în concubinaj cu cineva. Nu e divorţată”, a spus Ştefan Chelaru. Potrivit acestuia, femeia nu este din localitate, fiind venită în Cerchezu de mai multă vreme.

”A fost căsătorită aici cu un băiat. A plecat de la el. A mai fost printr-o altă localitate căsătorită”, a povestit primarul din Cerchezu, care a adăugat că ”fiicele femeii îi seamănă: are o fată, care e la al doilea soţ, încă una mai mică, şi aia la al doilea”.

Pe de altă parte, primarul a spus că Maria Trofoşilă este o femeie muncitoare.

Despre fiica acesteia, spune că nu a apucat să o cunoască prea bine, fata locuind o perioadă într-o altă localitate: ”O ştiu puştoaică, pe aici, dar nu am avut cum să o cunosc. A mai şi fost plecată într-o altă localitate, după aia s-a întors. Apoi a plecat iar. Cam atât”.

El îşi aminteşte că Maria Trofoşilă ar fi încercat să dea de urma fetei, în urmă cu mai mulţi ani, dar nu a reuşit: ”A fost o tentativă de căutare, dar nu ştiu pe unde. Concret nu pot să vă spun unde a căutat-o. Ştiu că şi-a dat silinţa, acum 4, 5 ani. Când a văzut că nu-i mai răspunde. A zis că a încercat, dar nu a reuşit”.

O româncă a stat timp de zece ani sechestrată într-o baracă din localitatea Gizzeria, situată în sudul Italiei, perioadă în care a fost supusă la nenumărate abuzuri sexuale, iar miercuri a fost salvată de către carabinierii din Lamezia Terme (Catanzaro), a relatat site-ul cotidianului La Repubblica.

Femeia, în vârstă de 29 de ani, a ajuns în Italia în 2007 când avea doar 19 ani, angajându-se la o familie ca menajeră. După moartea bătrânei pe care o îngrijea, fiul acesteia a sechestrat-o pe tânăra femeie româncă, ţinând-o captivă într-o baracă. Femeia a fost legată de pat şi supusă la nenumărate abuzuri sexuale. În urma acestor abuzuri, femeia a născut doi copii, pe care agresorul i-a forţat să trăiască în aceleaşi condiţii inumane.

Potrivit autorităţilor italiene, femeia şi cei doi copii erau ţinuţi într-o baracă şi nu aveau acces la apă, curent sau servicii sanitare. Carabinierii au descoperit acest caz în timpul unui control rutier, agresorul fiind într-o maşină cu unul dintre copii. Starea copilului a atras atenţia poliţiştilor, care au cerut să vorbească cu mama acestuia. Ulterior, carabinierii au reuşit să o salveze pe tânără.

Aceasta şi cei doi copii au fost plasaţi într-un cămin temporar, iar agresorul, care mai avea antecedente penale, a fost plasat în arest preventiv. Italianul a mai fost acuzat în trecut pentru violenţe şi abuzuri sexuale.

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat, într-un răspuns transmis agenţiei MEDIAFAX, că un consul se deplasează la localitatea Lamezia-Terme pentru a acorda asistenţă, dar autorităţile italiene nu au notificat autorităţile române cu privire la cazul femeii ţinute captivă 10 ani într-o baracă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici