Mamele, mai stresate ca taţii în timpul pandemiei de COVID-19

  • În timpul pandemiei, taţii care au lucrat de acasă au petrecut mai mult timp cu copiii, arată un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Yale
  • Mamele au fost, însă, mult mai stresate decât taţii
  • Psihologii spun că mamele se tem, în special, pentru sănătatea copiilor
372 afișări

Ţi-e cunoscută replica „să fii mamă nu e uşor”? Ei bine, încearcă să te linişteşti! Altfel, vei ajunge să mănânci necontrolat şi rişti să te alegi cu tulburare obsesiv compulsivă, spun psihologii.
Cristina este economist la o firmă din Sibiu şi instructor de aerobic la o sală de sport. Pe timpul stării de urgenţă a trebuit să muncească pentru ambele job-uri de acasă. Telemuncă a făcut şi soţul ei. Chiar şi grădiniţa s-a mutat acasă, iar perioada nu a fost deloc uşoară pentru ea, deşi a împărţit sarcinile cu soţul ei, spune Cristina.
Psihologul Mihai Jianu te avertizează că frica şi stresul nu te ajută deloc, dacă vrei să nu „pierzi legătura cu realitatea".
Cristina Zorilă, mamă: Eram în siguranţă că eram între cei patru pereţi ai camerei noastre. A trebuit să lucrez mult mai mult ca şi timp şi în acelaşi timp să fac mult mai multe lucruri. În afară de job-ul pe care-l am sunt şi instructor la o sală. A trebuit, cumva, să-mi amenajez o sală de sport… Totul s-a întâmplat în casă.
Mihai Jianu, psiholog: Din punct de vedere psihologic, mamele îşi asumă dublu rol de hiperprotecţie vizavi de copil, implicit de relaţia mamă-copil. Îşi asumă această frică de a nu se întâmpla ceva în această pandemie, o frică uşor ireală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici