Mâncare expirată de câteva luni la un hotel din Braşov unde urmau să fie cazaţi participanţi la FOTE

Reprezentanţii Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului au descoperit "nereguli alarmante", precum alimente mucegăite sau expirate de câteva luni la un hotel de 5 stele din Poiana Braşov unde ar fi urmat să fie cazaţi sportivi care vor participa la Festivalul Olimpic al Tineretului European.

410 afișări
Imaginea articolului Mâncare expirată de câteva luni la un hotel din Braşov unde urmau să fie cazaţi participanţi la FOTE

Mâncare expirată de câteva luni la un hotel din Braşov unde urmau să fie cazaţi participanţi la FOTE

Directorul Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului Braşov, Claudiu Susanu, a declarat că este vorba despre un hotel de cinci stele "relativ nou", din Poiana Braşov, unde ar fi urmat să fie cazaţi sportivi care vor participa la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) şi unde inspectorii au descoperit "nereguli alarmante şi extrem de grave".

El a spus că acţiunile de control la această unitate de cazare sunt în desfăşurare, până acum fiind făcute verificări la bucătărie şi blocurile alimentere, unde inspectorii au găsit alimente cu mucegai sau expirate de câteva luni.

Susanu a spus că hotelul nu a mai fost verificat de mult timp, însă nu a putut preciza de când.

El a mai spus că acest control face parte dintr-o serie de verificări dispuse la toate unităţile care sunt implicate în organizarea Festivalului Olimpic al Tineretului European, precizând că din echipele de control fac parte reprezentanţi ai Prefecturii, ANPC şi DSVSA şi DSP.

"Din punctul nostru de vedere lucrurile sunt foarte grave pentru că acolo vor fi probabil cazaţi copii sau persoane în vârstă care sunt mai sensibili. Vom fi foarte drastici pentru că este vorba şi de turişti străini care vor fi cazaţi aici. Controlul este efectuat în contextul în care vrem să ne asigurăm că în toate unităţile turistice implicate în găzduirea delegaţiilor ce vor veni la FOTE nu vor exista niciun fel de probleme. Spre surpriza noastră, la acest complex de cinci stele am descoperit lucruri foarte grave în blocul alimentar, unde au fost descoperite produse alimentare expirate de câteva luni, dar şi produse mucegăite. Din punctul meu de vedere lucrurile sunt extrem de grave şi vom propune sancţiuni foarte dure", a spus Claudiu Susanu.

Conform sursei citate, unitatea la care au fost descoperite neregulile este Aurelius. Potrivit site-ului hotelului, acesta a fost construit în 2006 şi are 208 locuri de cazare în 87 de camere.

Susanu a precizat că nu vrea neapărat să se închidă hotelul, ci să se remedieze problemele.

În septembrie anul trecut, la Hotelul Aurelius din Poiana Braşov a avut loc nunta fiicei fostului ministru Ion Ariton, la eveniment participând şi preşedintele Traian Băsescu, împreună cu soţia şi cele două fiice, precum şi preşedintele PDL Vasile Blaga, dar şi preşedintele democrat-liberalilor braşoveni, George Scripcaru.

În perioada 17-22 februarie la Braşov se va desfăşura Festivalul Olimpic al Tineretului European, ajuns la cea de-a 11-a ediţie şi la care vor participa reprezentanţi din 46 de ţări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici