Manevrele de scoatere a vasului rămas blocat pe Dunăre au eşuat. Pasagerii au fost preluaţi de un bac

Cei aproximativ 150 de pasageri de pe vasul de croazieră "Primadonna", rămas blocat într-un banc de nisip pe Dunăre, au fost preluaţi, sâmbătă la prânz, de un bac şi urmează să fie transportaţi în Portul Bechet.

772 afișări
Imaginea articolului Manevrele de scoatere a vasului rămas blocat pe Dunăre au eşuat. Pasagerii au fost preluaţi de un bac

Manevrele de scoatere a vasului rămas blocat pe Dunăre au eşuat (Imagine: Radu Vioreanu/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Dolj, inspector Veronica Constantin, debarcarea pasagerilor de pe nava de croazieră "Primadonna" a decurs normal, fără să fie înregistrate incidente.

Ea a precizat că turiştii - nemţi, englezi şi francezi - vor fi transportaţi cu bacul în Portul Bechet şi preluaţi apoi de autocare, fără să menţioneze însă destinaţia.

De asemenea, turiştii au spus că se simt bine în ciuda incidentului şi că se bucură pentru că au profitat de această perioadă ca să se bronzeze.

Între timp, vasul de croazieră a fost aşezat, cu ajutorul unui remorcher ucrainean, paralel cu malul, iar, potrivit poliţiştilor de frontieră, este aşteptat un alt remorcher care să ajute la scoaterea navei din bancul de nisip.

Potrivit poliţiştilor de frontieră, spaţiul navigabil nu este afectat de operaţiunea de scoatere a vasului de croazieră din bancul de nisip, întrucât în această zonă Dunărea are o lăţime de 1,8 kilometri.

Vineri şi sâmbătă dimineaţă, două nave au intervenit pentru scoaterea vasului de croazieră din bancul de nisip unde nivelul Dunării atinge doar un metru, însă manevrele au eşuat.

Nava de croazieră "Primadonna" cu aproximativ 150 de pasageri la bord a rămas blocată, joi, într-un banc de nisip în dreptul localităţii Bistreţ, la kilometrul 727, pe Dunăre. Nava de croazieră trebuia să ajungă la Mila 23 în Delta Dunării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici