Manifestaţii anti şi pro-Băsescu, la Universitate şi la Guvern. Protestatarii de la Universitate au ocupat carosabilul

Peste 200 de persoane au participat marţi seară, în Piaţa Universităţii din Capitală, la un miting anti-Băsescu, în timp ce în Piaţa Victoriei, în apropiere de sediul Executivului, câteva zeci de oameni au scandat contra guvernului şi a premierului Victor Ponta. O parte a protestatarilor de la Universitate au ocupat carosabilul, iar jandarmii aflaţi în zonă pentru asigurarea ordinii s-au aşezat în dispozitiv şi au fost pregătiţi să intervină.

2088 afișări
Imaginea articolului Manifestaţii anti şi pro-Băsescu, la Universitate şi la Guvern. Protestatarii de la Universitate au ocupat carosabilul

Manifestaţii anti şi pro-Băsescu, la Universitate şi la Guvern. Protestatarii de la Universitate au ocupat carosabilul (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

UPDATE 23:50 Protestatarii aflaţi în Piaţa Universităţii din Bucureşti, care ocupaseră carosabilul în cursul serii de marţi, s-au retras pe trotuar, iar traficul rutier pe bulevardul Nicolae Bălcescu a fost reluat pe ambele sensuri.

Pe sensul Universitate-Romană al bulevardului, traficul a fost reluat după ce un utilaj a intervenit pentru ridicarea gardurilor dărâmate de cei care intraţi pe carosabil în timpul protestului.

Manifestanţii au ocupat carosabilul în jurul orei 21.30, când au dărâmat gardurile de la marginea trotuarului.

UPDATE 21:30 - Protestatarii de la Universitate au ocupat carosabilul, jandarmii s-au aşezat în dispozitiv.

Manifestanţii au rupt gardurile de la marginea trotuarului şi se află, la ora transmiterii acestei ştiri, pe bulevardul Nicolae Bălcescu.

Traficul rutier în zonă este deviat.

Cei de la Universitate, adunaţi pe trotuarul dinspre Teatrul Naţional, protestează de la ora 14.00, după anunţarea deciziei Curţii Constiţionale (CC) prin care a fost invalidat referendumul de demitere a lui Băsescu. O parte a lor au manifestat, încă de dimineaţă, în faţa sediului CC, după care s-au mutat la Universitate.

Oamenii agită steaguri tricolore, scandează contra lui Traian Băsescu şi afişează pancarte cu mesaje ca "Tu nu mă reprezinţi, eu nu te vreau", "Noi nu te mai vrem preşedinte", "Jos golanul!", "Ruşine, CCR!", "Băsescu, vino aici, să coabităm împreună!" sau "Băsescu, groparul României şi al democraţiei".

Unii protestatari susţin că au manifestat la Universitate încă din ianuarie, când manifestaţiile anti-Băsescu au avut ca pretext scandalul Arafat-Legea sănătăţii. "Nu o să mai plecăm din Piaţa Universităţii decât în momentul în care Traian Băsescu va alege să-şi dea demisia, aşa cum a hotărât poporul la referendum", a spus unul dintre protestatari.

În Piaţa Victoriei, susţinătorii lui Băsescu scandează numele preşedintelui suspendat şi cer demisia guvernului, prin scandări ca "Guvern mincinos, jos, jos, jos!". Pe pancartele aduse la manifestaţie sunt scrise mesaje printre care "Traiane, scapă-ne de bolşevici!", "We love you, Băse!", "Ponta, demisia!" şi " Mr. Ponta: Copy-Paste «DEMOCRAY»".

"Suntem aici încă de la suspendarea lui Traian Băsescu. Am venit aproape în fiecare seară, pentru a susţine democraţia din această ţară", a declarat una dintre persoanele aflate în Piaţa Victoriei.

Potrivit Jandarmeriei, până la ora transmiterii acestei ştiri, la cele două manifestaţii nu s-au înregistrat incidente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici