MApN: Militari au intervenit în comune din Vrancea pentru evacuarea unor persoane ce necesită dializă

Un echipaj format din doi militari, cu un mijloc autoşenilat de evacuare medicală, a intervenit în localitatea Ciuşlea din judeţul Vrancea pentru evacuarea unei persoane cu nevoi de dializă, alţi doi militari, cu un camion, deplasându-se la Homocea în sprijinul altor 11 persoane ce necesită dializă.

200 afișări
Imaginea articolului MApN: Militari au intervenit în comune din Vrancea pentru evacuarea unor persoane ce necesită dializă

MApN:Militari au intervenit în comune din Vrancea pentru evacuarea unor persoane ce necesită dializă (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis de MApN, militari din Brigada 282 Infanterie Mecanizată "Unirea Principatelor", de la Focşani, acţionează, sâmbătă, în sprijinul persoanelor afectate de căderile masive de zăpadă, la solicitarea Prefecturii judeţului Vrancea.

"Astfel, doi militari cu un mijloc autoşenilat de evacuare medicală (MEDEVAC) au intervenit în localitatea Ciuşlea, judeţul Vrancea, pentru evacuarea unei persoane cu nevoi de dializă, iar alţi doi militari, cu un camion DAC 665T, s-au deplasat în localitatea Homocea pentru a evacua alte 11 persoane ce necesită efectuarea dializei", menţionează sursa citată.

De asemenea, un echipaj format din doi militari, cu un mijloc autoşenilat de evacuare tehnică, sprijină deplasarea unei echipe ENEL în zona localităţilor Boţârlău şi Suraia, din judeţul Vrancea, în vederea remedierii avariilor survenite la reţeaua electrică a celor două localităţi.

MApN menţionează că, pe parcursul zilei de vineri, un detaşament format din 13 militari din Batalionul 85 Sprijin Logistic de la Bârlad, cu un autocamion DAC 665T, a acţionat în localitatea Cârja, comuna Murgeni, pentru deblocarea şi tractarea unei ambulanţe şi, ulterior, pentru evacuarea şi transportul la spitalul din Bârlad al unui copil de 9 ani.

De asemenea, tot la solicitarea Prefecturii judeţului Vaslui, zece militari din Batalionul 202 Apărare CBRN, cu un autocamion, au acţionat în localitatea Vetrişoaia pentru evacuarea şi transportul la Spitalul din Huşi a trei persoane cu nevoi de dializă.

"Ministerul Apărării Naţionale este în măsură să acţioneze cu 4.000 de militari şi aproape 800 de mijloace la solicitarea autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale, pentru limitarea şi înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase, având ca obiectiv prioritar salvarea de vieţi omeneşti", se mai arată în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici